Sunset Boulevard

Burgerkæde planter 60.000 træer i nye folkeskove i Danmark

Del

I disse uger og frem til midten af juni planter landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, i alt 60.000 træer i nyanlagte folkeskove ved Roskilde, Holbæk, Skanderborg, Odense og Hammel. Kæden erstattede i 2020 legetøjet i børnemenuerne med plantning af træer i danske folkeskove. Med forårets indsatser har kæden plantet 429.000 nye træer landet over.

I foråret og frem til medio juni planter Sunset Boulevard i samarbejde med Growing Trees Network i alt 60.000 nye træer i de nyetablerede folkeskove Peder Syv Folkeskov ved Roskilde, Knabstrup Folkeskov og Tuse Folkeskov ved Holbæk, Anebjerg Folkeskov ved Skanderborg, Kirkendrup Folkeskov ved Odense og Haurum Folkekirkeskov ved Hammel.   

Plantningerne sker som led i virksomhedens vision om at bidrage til offentligt tilgængelige rekreative områder og naturlige legepladser rundt om i Danmark.  

Skov fremfor legetøj  

I oktober 2020 fjernede Sunset Boulevard som den første store burgerkæde i Danmark legetøjet fra børnemenuen for i stedet at plante træer i de danske folkeskove sammen med Growing Trees Network. Omkring 400.000 færre stykker legetøj om året og plantning af snart 429.000 nye træer rundt om i landet er det siden blevet til. 

Om initiativet siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch:  

Det giver rigtig god mening for os som dansk familierestaurant at gøre en positiv forskel i de lokalsamfund, vi er en del af, og sikre grøn skov for fremtidige generationer. Samtidigt bliver initiativet taget godt imod af vores gæster. De kan godt se ideen i den mere langsigtede strategi om at plante træer fremfor at uddele en masse ligegyldigt legetøj med kort levetid.”   

Til efteråret har Sunset Boulevard planlagt plantning af yderligere 26.000 træer i Danmark i samarbejde med Growing Trees Network. I 2023 indledte kæden desuden et samarbejde med netværksorganisationen Omstilling Nu om plantning af offentligt tilgængelige mikroskove, altså små skove, der kan leve og udvikle sig på områder helt ned til 16m2, i byområder i Danmark. Indtil videre har kæden plantet 6 mikroskove på hver 100 m2.   

Om Folkeskove  

Folkeskov er en skov, hvor der er fokus på plantning af hjemmehørende træarter med en række positive effekter. Folkeskov understøtter biodiversiteten, binder CO2 og giver rekreative områder til lokalbefolkningen. Folkeskovene får status af fredskov og understøtter derved målet i Danmarks Nationale Skovprogram om, at skovlandskaber dækker 25-27 % af landets areal inden udgangen af det 21. århundrede. Du kan læse mere her: https://www.growingtrees.dk/  

Om Sunset Boulevard  

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 48 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1600 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med bl.a. oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.  

Kontakter

Billeder

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 46 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1500 medarbejdere i Danmark. 

Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.  

I juni 2022 indførte Sunset Boulevard 4-dages arbejdsuge på hovedkontoret og øgede i den forbindelse effektiviteten og arbejdsglæden med en række nye værktøjer og indsatser. I januar 2023 ændrede kæden også praksis i restauranterne med et nyt mere medarbejderadfærds- og gæstefokuseret system, der har øget medarbejder- og gæstetilfredsheden.   

Kæden har hovedkontor i Kolding og er ejet af den danske erhvervsmand Jeppe Droob

Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Sunset Boulevard tester nyt stort skridt mod emballagefri dine-in8.5.2024 08:37:20 CEST | Pressemeddelelse

Står det til landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, skal det snart være slut med engangsemballage i restauranterne. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen markant, og nu er de klar til at teste seneste skud på stammen: Genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage, når gæsterne spiser burgermenuen i restauranterne.

Middelfart Friskoles elever planter 100m2 offentlig tilgængelig mikroskov15.4.2024 13:00:18 CEST | Pressemeddelelse

På onsdag den 17. april planter eleverne fra Middelfart Friskoles 4. og 6. klasser en Mikroskov på 100 m2 på et offentligt tilgængeligt område af skolens grund. Mikroskove er endnu et nyt fænomen i Danmark, og plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU med henblik på at sikre øget naturforståelse og flere grønne områder i byerne.

Tag din egen tallerken med og få 15% rabat – dansk fastfoodkæde tester nyt initiativ til reducering af emballageforbruget21.3.2024 10:53:54 CET | Pressemeddelelse

I kølvandet på, at den foreløbige aftale om en ny europæisk emballageforordning blev indgået den 4. marts, tester landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, som de første nu medbragt emballage som en mulig vej til at nedbringe forbruget af engangsemballage. Tilbuddet lyder – medbring din egen tallerken og få 15% rabat.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye