Aarhus Universitet: Arts

Ny indsigt i unges liv i byer i Afrika

Del

Christian Vium, lektor i antropologi, modtager millionbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) til at undersøge unges liv i afrikanske storbyer.

Portrætfoto af Christian Vium
Portrætfoto af Christian Vium

Hvordan lever unge i Afrikas storbyer? Det spørgsmål vil et nyt forskningsprojekt forsøge at finde svar på. Forskningsprojektet hedder "Mobilities, Imaginaries & Articulations (MIA): Revisioning the African City from the Periphery" og har netop fået en bevilling fra DFF på seks millioner kroner.

"På det afrikanske kontinent bor over 250 millioner unge, og tallet forventes fordoblet inden 2030. I 2050 forventes Afrikas byer at huse halvanden milliard mennesker, hvoraf to tredjedele af de unge bor i hurtigt voksende udkantsområder. I forbindelse med projektet vil vi udføre tre dybdegående antropologiske studier i Nouakchott, Cape Town og Nairobi, tre af de hurtigst voksende byer i verden. Gennem disse studier vil vi få ny indsigt i, hvordan unge navigerer i deres dagligdag, hvilke drømme de har, og hvordan de skaber deres egne rum i byerne," fortæller lektor i antropologi Christian Vium.

Forskningsprojektet vil involvere flere nye tiltag - blandt andet vil projektet gøre brug af metoder som film, fotografi, lydoptagelser, virtual reality og kortlægning udført i tæt samarbejde med unge fra de nævnte områder, som derfor involveres direkte i forskningen. Projektet vil også afholde en række lokale workshops og udstillinger og oprette en åben digital platform, så alle kan få adgang til den nye viden.

Om formålet med projektet fortæller Christian Vium:

"Formålet er at forstå, hvordan de unge bevæger sig gennem byen og skaber deres egne liv og fællesskaber. Denne viden er vigtig, fordi de unge udgør den største og hurtigst voksende befolkningsgruppe i Afrika. Gennem samarbejde med lokale partnere og deltagere håber vi at skabe ny og relevant viden, der kan bruges til at forbedre byplanlægning og politikker."

For at kunne analysere data i og på tværs af de tre byer introducerer projektet en ny teoretisk prisme, ’Peripheral Synergy’, der sammenholder begreberne 'mobilities', 'imaginaries' og 'articulations'. Forventningen er, at dette vil bidrage med ny viden om, hvordan man bedst forstår byerne fra de unges perspektiv, hvilket kan få betydning for, hvordan man fremover tænker på byer og deres udvikling i Afrika.

Kontakter

Christian Vium, Lektor
Institut for Kultur og Samfund - Afdeling for Antropologi
Mobil: 2980 2639
Mail: cvium@cas.au.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Dansk film er helt sin egen31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny EU-forskningsrapport med titlen Small European Film Markets: Portraits and Comparisons tegner et billede af dansk film som en ener inden for europæisk film. Rapporten udspringer af Horizon Europe-projektet, CresCine (2023-2026), og blev lanceret sidste uge på filmfestivalen i Cannes. Rapporten sammenligner dansk film med seks andre små europæiske filmlande på en lang række parametre. De øvrige lande er Estland, Belgien (Flandern), Irland, Kroatien, Litauen og Portugal. Den primære periode for sammenligningerne er 2014-2022, mens nyere tendenser kommenteres undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye