Kirurgi genåbner senge på to etager

Del

Efter en længere periode med senge udelukkende på en etage, kunne Kirurgi 16. april gennemføre en fuld reåbning af senge på to etager. 

Sarah og Lone klippede den røde snor til det genåbne sengeafsnit
Sarah og Lone klippede den røde snor til det genåbne sengeafsnit

Kirurgi er nu blevet klar til igen at bemande senge på to sengeetager.

Dermed er de kirurgiske satellitsenge, som har været midlertidigt åbnet i Akutafdelingen og Ortopædkirurgi, nu 'hjemme' hos Kirurgi igen og åbnet på plan 4.

- Vi har glædet os meget til at genåbne sengene og vil først og fremmest gerne sige tak til Ortopædkirurgi og Akutafdelingen for samarbejdet om at varetage de kirurgiske satellitsenge. Ligeledes ønsker vi at takke Bedøvelse, Operation og Intensiv for at være behjælpelig med ekstra overnatninger, når den centrale operationsgang var lukket, siger chefsygeplejerske Anette Bäckström.

Tværfaglig indsats bag genåbning

At Kirurgi nu kan åbne sengene i egen afdeling skyldes en lang tværfaglig indsats og tilpasning.

I plejegruppen har det taget tid at sikre et arbejdsmiljø, hvor der i højere grad end tidligere er balance mellem opgaver og personaleressourcer. Det har budt på indsatser som ‘Den gode fortælling’, onboarding, kompetencekort, ‘Sammen om opgaven’, teaming og meget mere.  

- Som afdelingsledelse er vi utrolig glade for, at vi med samarbejde, vedholdenhed og et stort engagement er lykkes med at genopbygge afdelingen. Vi skylder personalet en KÆMPE TAK for medspil, modspil og følgeskab, siger chefsygeplejerske Anette Bäckström og cheflæge Mehmet Öztoprak. 

Seks senge er åbnet på plan 4

Som følge af opdelingen på de to etager refererer navnene Kirurgisk Sengeafsnit 1 og Kirurgisk Sengeafsnit 2 nu til afsnittets fysiske placering og ikke som tidligere til, om patienten har fået foretaget øvre eller ned kirurgi. 

Kirurgisk Sengeafsnit 1 er nu placeret på plan 4 (destination B5). Her vil være patienter indlagt med øvre og nedre abdominale lidelser. Stuerne har numre 40-51. Afdelingen har åbnet seks senge på dette afsnit. 

Kirurgisk Sengeafsnit 2 og Sengeafsnit for Kvindesygdomme er placeret på plan 3 (destination B4). Her er patienter indlagt med øvre- og nedre abdominale lidelser samt patienter med gynækologiske problemstillinger. Stuerne har numrene 1-39. 

De to kirurgiske sengeafsnit blev midlertidigt samlet ved indgangen til 2022. Det skete i kølvandet på en længere periode med sengelukninger som følge af flere ubesatte stillinger og dermed plejevagter, som ikke kunne dækkes. 

Der vil fremadrettet være en sygeplejefaglig koordinator i både dagvagt og i aftenvagt. Koordinatoren har overblik over alle patienter på Kirurgisk Sengeafsnit 1-2 samt Sengeafsnit for Kvindesygdomme.

Kontakter

Billeder

Oversygeplejerske Caroline Riis holdt tale for medarbejderne på dagen
Oversygeplejerske Caroline Riis holdt tale for medarbejderne på dagen
Download

Regionshospitalet Horsens

Regionshospitalet Horsens er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland og områdehospital for ca. 233.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Hospitalet varetager akut og planlagt behandling samt uddannelse, udvikling og forskning og omfatter desuden Skanderborg Sundhedshus og Livsstilscenter Brædstrup.

Regionshospitalet Horsens har hvad der svarer til 1.628 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye