Skoleelever kiggede ind: Det laver hospitalets forskere

Del

Flere end 100 sjetteklasses elever fra bl.a. Stensballeskolen og Sct. Ibs Skole i Horsens besøgte den 23. april hospitalet ifm. Forskningens Døgn.

Eleverne hørte en række forskere fortælle om deres projekter – og hvordan den nye viden, som de er med til at skabe, i sidste ende skal komme patienterne til gode. 

Eleverne prøvede bl.a. Virtual Reality-briller til at træne håndtering af et hjertestop. De gennemførte også fysiske tests, som kan bruges til at undersøge patienter før og efter en knæ- og hofteoperation, og de var med til at afprøve ultralyd til hurtigere diagnosticering af patienter med akutte tilstande.

Mindfulness, mønstre i sundhedsdata og optimering af tarmkræft-behandling (via kikkertundersøgelser mv.) var ligeledes blandt de forskningsprojekter, som eleverne blev klogere på under deres besøg.

- Tak til alle, som besøgte standene, og alle, som veloplagt viste deres projekter frem. Vi er stolte af sådan en dag, som viser bredden i de mange forsknings- og udviklingsprojekter, som vi arbejder med på Regionshospitalet Horsens, siger forskningsleder og cheflæge Else Marie Vestergaard.

Arrangementet blev gennemført som en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag.

Billeder

Regionshospitalet Horsens

Regionshospitalet Horsens er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland og områdehospital for ca. 233.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Hospitalet varetager akut og planlagt behandling samt uddannelse, udvikling og forskning og omfatter desuden Skanderborg Sundhedshus og Livsstilscenter Brædstrup.

Regionshospitalet Horsens har hvad der svarer til 1.628 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye