Lægeforeningen

Overlæge på Holbæk Akutafdeling er modtager af Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris 2024

Del

Prisen går til Anders Vestergaard Krusenstjerna-Hafstrøm, overlæge på Holbæk Akutafdeling, Post Graduate Lektor for akutmedicin og uddannelseskoordinerende.

Prismodtager Anders Vestergaard Krusenstjerna-Hafstrøm sammen med formand for Lægeforeningen Sjælland, Johan Ludvig Reventlow.
Prismodtager Anders Vestergaard Krusenstjerna-Hafstrøm sammen med formand for Lægeforeningen Sjælland, Johan Ludvig Reventlow. Foto af Palle Skov

Prismodtager Anders Vestergaard Krusenstjerna-Hafstrøm får Lægeforeningen Sjællands Kollegialitetspris 2024 for sin særlige indsats ift. fremme af god lægekultur via initiativer, der bidrager til at øge arbejdsglæden, forbedrer lægers arbejdsmiljø og styrker lægekollegialiteten.

Prisen blev uddelt på Lægeforeningen Sjællands forårsmøde den 21. maj. I sin takketale sagde prismodtageren:

Hvad gør os til gode kollegaer? Det gør samarbejde, pålidelighed, kommunikation, respekt, engagement, empati og ikke mindst humor. Jeg har mødt mange faglige og personlige fyrtårne, og prisen tilskrives alle de personer, der har givet en lille smule af sig selv til mig.”

Anders Vestergaard Krusenstjerna-Hafstrøm har fra starten af sin karriere befundet sig godt i det akutte arbejde, hvor tempoet passer godt til ham.

Han indtager en central rolle i Akutafdelingen på Holbæk Sygehus. Her bidrager han bl.a. med både diagnostiske overvejelser og undervisning i teori og praksis, og han formår at bevare overblikket selv i de sværeste situationer, samtidig med at han skaber tryghed hos både patienter og kollegaer.

Årets prismodtager brænder for supervision og uddannelse af yngre kollegaer og lægger særlig vægt på feedback og debriefing.

Noget som han kan være særlig stolt af, er at han betragtes som en kulturbærer, der med sin imponerende viden og store netværk bidrager positivt til arbejdsmiljøet, og han nyder stor respekt blandt sine kollegaer.

Årets prismodtager har en konstant nysgerrighed overfor både kollegaer, patienter og samarbejdspartnere, og med sit altid gode humør og en god vittighed, bidrager han til arbejdsglæden på akutafdelingen.

Anders Vestergaard Krusenstjerna-Hafstrøm er 43 år. Han er uddannet fra Aarhus Universitet i 2007 og efterfølgende uddannet speciallæge i almen medicin.

Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris er blevet uddelt siden 2011. Prisen skal sætte fokus på læger, som yder en særlig indsats på områder som kvalitetsudvikling, fremme af god lægekultur eller forebyggelse.

På vegne af bestyrelsen for Lægeforeningen Sjælland
Johan Ludvig Reventlow, formand for Lægeforeningen Sjælland

Lægeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Johan Reventlow er genvalgt som formand for Lægeforeningen Sjælland7.2.2024 15:36:23 CET | Pressemeddelelse

Den siddende formand for Lægeforeningen Sjælland, Johan Reventlow, er blevet genvalgt. Johan Reventlow er praktiserende læge, og som genvalgt formand ser han frem til det fortsatte politiske arbejde for læger i regionen: "Jeg ser frem til at forsætte det gode politiske arbejde i Lægeforeningen Sjælland. Mit ønske er, at vi fortsat kan bidrage til udviklingen af Sundhedsvæsenet i Region Sjælland. Vi har i regionen store udfordringer, og det er vigtigt at såvel rekruttering til speciallæge og uddannelsesstillingerne styrkes, for at udligne den store ulighed der er i regionen,” siger Johan Reventlow. Johan Reventlow arbejder som praktiserende læge i en delepraksis i Slagelse, og er praksiskonsulent i Slagelse Kommune og på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han har derfor en bred kontaktflade til sundhedsvæsenet i regionen. ”Lægeforeningen Sjælland holder to årlige dialogmøder med regionsrådets medlemmer, hvor vi drøfter aktuelle sundhedspolitiske temaer, er vigtige for at skabe en f

Mark Krasnik er genvalgt som formand for Lægeforeningen Hovedstaden16.1.2024 08:02:00 CET | Pressemeddelelse

Overlæge Mark Krasnik, der har været formand for Lægeforeningen Hovedstaden siden 2023, er netop blevet genvalgt. Mark Krasnik arbejder til dagligt på Rigshospitalet, og sideløbende med sit lægefaglige virke har han været fagpolitisk aktiv i mange år. ”Jeg ser frem til mit videre politiske arbejde, hvor jeg blandt andet vil have fokus på det sammenhængende sundhedsvæsen, samt digitaliseringens rolle som værktøj til at forbedre samarbejdet mellem aktørerne. I Lægeforeningen Hovedstaden kommer vi også til at følge arbejdet med en ny lokal psykiatriplan tæt, så vi kan sikre, at de lægefaglige stemmer bliver hørt,” siger Mark Krasnik. Mark er 72 år og bor på Østerbro med sin hustru Marianne.

Lægeforeningen: Nye anbefalinger til patientklagesystemet er en stor sejr11.1.2024 09:02:29 CET | Pressemeddelelse

I en række nye anbefalinger til, hvordan patientklagesystemet skal indrettes fremover, lægges der op til et system, som fremmer læring i sundhedsvæsenet i højere grad end det nuværende klagesystem. Det betyder, at der i langt større udstrækning vil være fokus på at sikre læring af fejl i sundhedsvæsenet som helhed samt på det samlede forløb, patienterne har haft, fremfor fokus på fejl hos enkeltpersoner.

Gitte Anna Madsen er genvalgt som formand for Lægeforeningen Midtjylland19.12.2023 13:40:56 CET | Pressemeddelelse

Gitte Anna Madsen, der har været formand for Lægeforeningen Midtjylland siden 2019, er netop blevet genvalgt som formand. Gitte Anna Madsen er speciallæge i lungemedicin, hun er ledende overlæge på Regionshospitalet Horsens, og hun har tidligere været fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på AUH. Sideløbende med sine ledelsesopgaver i lungemedicin har hun stadig en stor del klinisk arbejde, så hun ser fortsat mange lungepatienter i det daglige. Lægedækning, lighed i sundhed og værdige forhold i psykiatrien er fortsat mærkesager for Gitte Anna Madsen. Som formand for Lægeforeningen Midtjylland er hun en stærk og faglig lægestemme i den regionale sundhedspolitik, hvor hun senest har markeret sig skarpt i forhold til Region Midtjyllands kapacitetsudfordringer og spareplaner. Gitte Anna Madsen bor i Aarhus med sin kæreste, er 46 år gammel og har tre børn. I fritiden bader hun i havet året rundt, hygger med børnene og drikker gerne rigtig god kaffe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye