Norlys

Norlys indfører helt ny ledelsesmodel for at indfri vækstambitioner og åbner for nye partnerskaber

Del

Hvis Norlys skal udnytte sit markante vækstpotentiale på energi- og telemarkedet, kræver det både nytænkning og kapital. Meget gerne hjulpet på vej af nye medejere i flere af koncernens selskaber, som samtidig får langt mere beslutningskraft. Det skal en radikalt anderledes ledelses- og styringsmodel bane vejen for.

Niels Duedahl, koncernchef i Norlys
Niels Duedahl, koncernchef i Norlys

Et landsdækkende netværk af ladestandere, et elnet der muliggør en gennemgribende elektrificering af samfundet, en styrket digital infrastruktur i form af fiber og 5G og langt flere solcelle- og vindmølleparker. Det er blot nogle af de projekter i Norlys-koncernen, som kræver både kapital og ledelseskraft. Derfor vender Norlys sin ledelsesmodel på hovedet og går på jagt efter nye stærke partnere.

- Vi har haft stor glæde af at få PGGM og EDF Invest ind som minoritetsejere af vores fibernet, hvor de bidrager med strategisk ledelseskraft og værdifulde erfaringer fra andre markeder. Det har givet os blod på tanden til også at tage eksterne partnere ind i andre dele af koncernen. Målet er at synliggøre og forløse den betydelige skjulte værdi, der er bygget op i vores selskaber, siger Niels Duedahl, der er koncernchef i Norlys.

For at sætte koncernen op til at indfri sine vækstambitioner gennemfører Norlys en omfattende ændring af hele den måde, man styrer forretningen på.

- Vi styrker vores fokus på den langsigtede strategiske udvikling af den samlede koncern, og samtidig gennemfører vi en radikal decentralisering af beslutningskraften. Målet med det sidste er at sætte alle vores forretningsben langt bedre i stand til at eksekvere og forandre. Det gælder ikke mindst i vores kunderettede enheder, som vi samler i det nye integrerede kundeselskab Norlys A/S, siger Niels Duedahl.

Koncerndirektionen i det nystiftede ejerselskab Norlys Group udgøres af koncernchef Niels Duedahl og koncernfinansdirektør Gert Vinther Jørgensen. Sammen med omkring 50 medarbejdere i Norlys Group skal de få den strategiske udvikling af koncernen op i et højere gear og styrke Norlys’ rolle i den grønne omstilling og digitaliseringen af det danske samfund.

- Norlys Group skal fremover agere som en aktiv ejer af vores forskellige forretningsben. Vi kommer ikke til at blande os i driften, som vi overlader helt og holdent til ledelsen i selskaberne. De får fuld råderet over deres egne ressourcer, så de kan reagere hurtigt og stå på mål for deres egen resultatskabelse, siger Niels Duedahl.       

Særligt slutkundeforretningen står foran en gennemgribende transformation, hvor Norlys skal lykkes med at gøre opkøbet af Telia Danmark til en succes, bygge en sammenhængende kundeoplevelse og skabe en langt mere datadrevet og digital forretning. Disse opgaver skal fremover løftes af Norlys A/S, med Claus Flyger Pejstrup som administrerende direktør og Jesper Vinter Barslund som finansdirektør. De to udgør direktionen i Norlys A/S.

- Direktionen og resten af ledelses- og medarbejderholdet i Norlys A/S skal løse nogle af de vanskeligste opgaver, vi har foran os. Vi er overbeviste om, at vi kan lykkes, men det kræver 100% fokus, og det er også en væsentlig del af baggrunden for den nye styringsmodel. Norlys A/S bliver vores ansigt ud mod kunderne, og den rolle er selvfølgelig af helt central betydning, siger Niels Duedahl.  

Infrastrukturselskaberne Norlys Fibernet og Elnetselskabet N1 fortsætter som hidtil som selvstændige selskaber, nu med endnu større eksekverings- og forandringskraft i selskaberne.

Kontakter

Billeder

Niels Duedahl, koncernchef i Norlys
Niels Duedahl, koncernchef i Norlys
Download
Niels Duedahl, koncernchef i Norlys
Niels Duedahl, koncernchef i Norlys
Download
Niels Duedahl, koncernchef i Norlys
Niels Duedahl, koncernchef i Norlys
Download

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet, og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet og via vores ejerskab af Telia Danmark halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye