SPAR og Ren Natur forsætter det landsdækkende samarbejde om at indsamle affald for at skabe en renere natur i Danmark

Del

For 6. år i træk støtter SPAR op om et renere lokalmiljø i samarbejde med non-profit-projektet Ren Natur, som er drevet af nonprofitorganisationen Hold Danmark Rent. Ren natur blev startet i 2018, og har siden da arrangeret ruter i hele landet, hvor lokalforeninger frivilligt melder sig til en rute i deres kommune. Igen i år kommer over 100 SPAR-købmænd til at være samlingspunkt for de lokale foreninger, der sammen indsamler affald i naturen og samtidig får en økonomisk støtte til klubkassen af SPAR og KFI Erhvervsdrivende Fond, som arbejder for at styrke selvstændige købmænds position i Danmark, ved bl.a. at stille lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene.

For sjette år i træk spiller supermarkedskæden SPAR en stor rolle, når nonprofit-organisationen "Hold Danmark Rent" med projektet Ren Natur samler affald ind over hele landet. Mere end 100 SPAR-butikker er samlingspunkt for foreningerne, der samler affald ind.
For sjette år i træk spiller supermarkedskæden SPAR en stor rolle, når nonprofit-organisationen "Hold Danmark Rent" med projektet Ren Natur samler affald ind over hele landet. Mere end 100 SPAR-butikker er samlingspunkt for foreningerne, der samler affald ind.

Supermarkedskæden SPAR, som er en del af fødevarekoncernen Dagrofa, har de sidste seks år aktivt støttet op om, at vi i lokalsamfundene skal have en renere natur i samarbejde med Ren Natur. Sidste år blev der på SPARs ruter, indsamlet over to tons affald af over 1.177 frivillige indsamlere fordelt på over 100 ruter, som gik forbi en SPAR butik, hvilket vækker stor glæde og begejstring hos Esben Keller, kædedirektør i SPAR, Min Købmand og Let-Køb. På landsdækkende plan blev der i 2023 indsamlet over 14 tons skrald fordelt på mere end 500 ruter.

SPAR værner om de lokale værdier

”Ren Natur er et projekt, vi har støttet op om de sidste seks år, og det er et projekt, der passer rigtig godt til vores DNA i SPAR. Det handler nemlig om dels at være en del af det lokale og om at tage ansvar for det lokale, og i denne kontekst gør vi det over for naturen. Det er fantastisk at se så mange selvstændige købmænd, der igen i år bakker op om en renere natur og de frivillige foreninger, der indsamler affald. Når man er købmand i SPAR, så er man mange steder samlingspunktet i lokalsamfundet, og det betyder, at man også har et ansvar for at gøre en forskel i ens lokalmiljø. I samarbejde med Ren Natur kan vi og vores købmænd være med til at gøre lokalmiljøernes natur til et renere sted at være ved at fjerne alt det affald, som aldrig har hørt til i naturen. I lokalområdet er det jo ikke bare en affaldsindsamling, det er en social begivenhed, hvor man kommer hinanden ved, kommer ud i naturen, og man hygger sig med sine naboer,” uddyber Esben Keller.

Hos Ren Natur er de glade for, at SPAR for 6. år i træk er med i projektet som hovedsponsor, og de er ikke i tvivl om den stærke forankring, SPAR har i lokalsamfundene.

”Købmændenes engagement i at støtte op om vores arbejde med at skabe en renere natur er helt uvurderligt. Vi får flere og flere ruter, der går forbi en SPAR-butik, og det vidner jo om, hvor stor en betydning SPAR har for borgerne og for foreningslivet. SPARs fokus på de lokale værdier og købmændenes vilje til at deltage aktivt i at skabe en bedre fremtid for vores børn og unge er noget, vi beundrer, og vi håber selvfølgelig, at SPAR vil være med mange år endnu,” siger Anette Juul Jensen, direktør i Ren Natur.

Årets første indsamling starter den 3. maj 2024, den sidste indsamling ligger ultimo oktober 2024 og ambitionsniveauet er tårnhøjt for årets indsamling – målsætningen er nemlig at indsamle 15 tons affald i 2024. Mere end 800 lokale foreninger har i år valgt at melde sig til affaldsindsamlingen. Foreningerne udgøres af segmenter inden for sport, kultur og natur og dækker de fleste kommuner i Danmark. Der er desuden en målsætning om, at 10% af de rutetildelte foreninger er af særlig sårbar karakter – det er alt fra væresteder, hospitalsklovne, natteravne, veteraner og lokalafdelinger af SIND eller patientforeninger for borgere med brystkræft, autisme, hjertesygdomme eller KOL.

Foruden det sociale fællesskab på indsamlingsdagen, donerer SPAR 2.500 kr. til hver af de deltagende foreningers klubkasser. Sponsoratet er støttet af KFI Erhvervsdrivende Fond.

”Vi er stolte af at være hovedsponsor og en del af konceptet med støtte fra KFI Erhvervsdrivende Fond, og vi ser frem til endnu et år med indsamlinger rundt om i de lokale områder. Vores mål er at støtte de lokale foreninger og passe på vores natur,” fortæller Esben Keller.

Kontakter

Om Dagrofa

Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye