Esbjerg Kommune

Festlig Forvandling: Skolegade lukker for trafikken og åbner for Esbjerg Festuge!

Del

Det er i år lykkedes at opfylde et stort ønske under Esbjerg Festuge, nemlig at gøre Skolegade til en mere aktiv del af festen. På de store koncertaftner vil Skolegade derfor blive lukket for kørende trafik, så der bliver passet godt på de mange gående gæster i gaden.

Skolegade lukkes for kørende trafik under de store koncertaftner under Esbjerg Festuge, og det glæder restauratørerne, der håber at festen i Skolegade kan bliver endnu bedre med udeservering og ekstra hygge. Foto: Esbjerg Kommune
Skolegade lukkes for kørende trafik under de store koncertaftner under Esbjerg Festuge, og det glæder restauratørerne, der håber at festen i Skolegade kan bliver endnu bedre med udeservering og ekstra hygge. Foto: Esbjerg Kommune Foto: Esbjerg Kommune

Der er blevet knoklet hårdt i kulissen, og endelig kan vi nu løfte sløret for nogle af de mange spændende nye ting, som gæsterne kan glæde sig til under Esbjerg Festuge.

En af de vigtige er, at Skolegade i år bliver en aktiv del af festugen, og for at højne sikkerheden for de mange gående gæster lukkes Skolegade fra Torvegade til Englandsgade for kørende trafik på de store koncertaftner:

  • Fredag den 7. juni fra kl. 17.00 til lørdag den 8. juni kl. 06.00
  • Lørdag den 8. juni fra kl. 17.00 til søndag den 6. juni kl. 06.00
  • Torsdag den 13. juni fra kl. 17.00 til fredag den 14. juni kl. 06.00
  • Fredag den 14. juni fra kl. 17.00 til lørdag den 15. juni kl. 06.00
  • Lørdag den 15. juni fra kl. 17.00 til søndag den 16. juni kl. 06.00

Glæde blandt restauratørerne

Det glæder restauratørerne i Skolegade, at deres festgade nu bliver en mere central del af festugen og især de store koncertaftner på Torvet.

”Det er rigtigt spændende, at Skolegade bliver involveret i festugen på begge sider af Torvegade. Det kan forhåbentligt styrke samarbejdet fremover også, så vi i fællesskab kan afvikle en endnu sjovere festuge for borgerne. Det er helt bestemt sjovest når gaden summer af liv og glade gæster,” lyder det fra Lars Prisfeldt, der er medindehaver af bl.a. Skræddergården, Bjælkehytten, Little London, King George og Industrien, hvor der i år vil være hyggelig udeservering i Skolegade under festugen.

Også hos Rekom, der ejer James Bond, Kasket Karl & Rustik er der store forventninger til det nye samarbejde med festugen:

”Det er superfedt, at vi får lov til at være en del af festugen på den her måde, så det ikke kun er restauratørerne på Torvet. Der plejer at komme mange gæster i Skolegade, når musikken er færdig, men i år laver vi udeområder med borde og stole og håber, at vi på den måde kan være med til at feste endnu mere med under festugen, siger Bo Sørensen fra Rekom.

Udover de nye udeserveringsområder i Skolegade, så arrangerer Rekom også live DJs på Rusik og James Bond hver aften under festugen, ligesom der er koncert med To Many Left Hands på Rustik lørdag 15. juni.

No31 er også klar med udeområde under festugen.

”Vi er virkelig glade for at det i år er lykkes at få Skolegade og de mange restauratører her med i festugen. Vi ved godt, at det kan give nogle gener for de personer, der bor i denne del af Skolegade, men vi håber, at festen og den større sikkerhed omkring gæsterne kan veje op for de gener, det måtte give,” siger Kirsten Bisgaard Kirchner, eventchef i Esbjerg Kommune.

Vi ses til Esbjerg Festuge

7.-15. juni 2024.

Kontakter

Kirsten Bisgaard Kirchner, Eventchef Esbjerg Kommune, kikir@esbjerg.dk, mobil: 20336266

Lars Prisfeldt, medindehaver af Skræddergården, Bjælkehytten, Little London, King George og Industrien, mail: lars@barlifeesbjerg.dk, mobil: 2625 2445

Bo Sørensen, Rekom, medindehaver af James Bond, Kasket Karl & Rustik, mail: Bo@rekom.dk , mobil: 2286 1381

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye