AP Pension

Pensionstrekløver klar med milliardinvestering i miljøgenopretning

Del

Tre danske pensionsselskaber skyder over 160 mio. dollar i amerikansk fond, der investerer i miljøgenopretning samt bevarelse af natur og biodiversitet.

Genetablering af ødelagte vandløb i Lawrence County, Kentucky
Genetablering af ødelagte vandløb i Lawrence County, Kentucky Ecosystem Investment Partners

AP Pension, Lærernes Pension og Sampension har i fællesskab givet tilsagn om at investere mere end 160 mio. dollar svarende til ca. 1,1 mia. kr. i den amerikanske fond, Ecosystem Investment Partners V. De tre selskaber stiller med hhv. 60, 50 og 52 mio. dollar til fonden (hhv. 420, 350 og 364 mio. kr), og står dermed for knap en fjerdedel af fondens forventede størrelse på ca. 650 mio. dollar.

Ecosystem Investment Partners (EIP) investerer i miljøgenopretning i USA med fokus på vådområder, vandløb og truede dyrearter. Fondens forretningsmodel udspringer af amerikansk miljølovgivning, der siden 1970’erne har stillet krav om at mitigere miljøpåvirkningen i forbindelse med opførelse af ny infrastruktur, industri eller ejendomme.

For AP Pension er det den første investering i EIP’s fonde, mens både Lærernes Pension og Sampension har tidligere erfaring med at investere i EIP, som er blandt de førende inden for sin niche.

Citat AP Pension:

”I AP Pension ser vi investeringen som en spændende mulighed for at skabe gode afkast til vores kunder, samtidigt med at vi bidrager aktivt til genopretning af natur og øget biodiversitet. Vi vil rigtigt gerne lave flere af denne type investeringer – og meget gerne i Europa eller Danmark – så det er vores håb, at der også her kan skabes rammer, der gør natur og biodiversitet til en investeringscase,” siger Chef for alternative investeringer i AP Pension, Helle Ærendahl Heldbo

Citat Lærernes Pension:

”Det er nogle meget meningsfulde projekter, EIP indtil videre har kastet sig over, og som har sikret vores medlemmer gode afkast på naturgenopretning, så vi er glade for at kunne udvide samarbejdet og komme nærmere på vores målsætning om samlet set at lave flere klima- og miljørelaterede investeringer,” siger Tobias Friis, chef for alternative investeringer i Lærernes Pension.

Citat Sampension:

”Vi har betydelig og god erfaring med at investere i naturgenopretning sammen med EIP. Og investeringen i den nye fond ligger i fin forlængelse af vores øvrige investeringer i EIP’s fonde, hvor vi nu samlet set har investeret 1,3 mia. kr. siden 2012. Vi er glade for disse investeringer, som udgør en central del af vores portefølje. Investeringerne giver både fornuftige afkast til vores kunder og arbejder samtidig til gavn for miljøet og biodiversitet, hvilket vi naturligvis lægger vægt på som ansvarlig investor,” siger Majken Hauge Johansen, chef for alternative investeringer i Sampension.

Verdens største marked for miljøkreditter
Som følge af den amerikanske lovgivning er der opstået et marked for miljøkreditter eller mitigation banking, som det kaldes i USA. Ecosystem Investment Partners gennemfører miljøgenopretningsprojekter i primært vådområder, der er blevet drænet til f.eks. landbrug og kvæghold. De fokuserer desuden på at føre vandløb tilbage til deres oprindelige løb, hvilket forbedrer vandkvaliteten samt bidrager til øget biodiversitet og yngleområder for truede dyrearter.

Mitigation banking er en integreret del af det amerikanske marked, hvor miljøkreditter handles på en struktureret platform. I 2019 omsatte den amerikanske miljøgenopretningsindustri for over 3,5 mia. dollar, og når afledte effekter og understøttende industri medregnes, står sektoren for omkring 53.000 jobs og en omsætning på knap 10 mia. dollar. Dermed er USA verdens største marked indenfor miljøkreditter.

Kontakter

AP Pension
• Samlede investeringsmidler: 180 mia. kr.
• Antal kunder: 485.000
• Kontakt: Nicolai Nielsen, pressechef, 4083 9973, nic@appension.dk

Lærernes Pension
• Samlede investeringsmidler: 150 mia. kr.
• Antal kunder: 160.000
• Kontakt: Morten Plesner, presseansvarlig, 2071 4822, mopl@lppension.dk

Sampension
• Samlede investeringsmidler: 318 mia. kr.
• Antal kunder: 343.000
• Kontakt: Rune Lindberg, pressechef, 4032 2901, rli@sampension.dk

Billeder

Drænet vådområde I New Orleans. Før genopretning.
Drænet vådområde I New Orleans. Før genopretning.
Download
Vådområde I New Orleans. Efter genopretning.
Vådområde I New Orleans. Efter genopretning.
Download
Vådområde i Florida, drænet til landbrug og skovdrift. Før genopretning.
Vådområde i Florida, drænet til landbrug og skovdrift. Før genopretning.
Download
Vådområde i Florida. Efter genopretning.
Vådområde i Florida. Efter genopretning.
Download
Ødelagt vandløb i Lawrence County. Før genopretning.
Ødelagt vandløb i Lawrence County. Før genopretning.
Download
Vandløb i Lawrence County. Efter genopretning.
Vandløb i Lawrence County. Efter genopretning.
Download

Følg pressemeddelelser fra AP Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AP Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye