Få del i overskud fra Andel – sidste frist for udbetaling nærmer sig

Del

Til og med den 31. maj kan borgere, der bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne få del i energi- og fibernetkoncernen Andels overskud fra 2022. Der er helt ekstraordinært afsat 850 mio. kr. og midt i maj har flere end 300.000 andelshavere hver fået 2.500 kr. Andel håber på, at endnu flere vil registrere sig, så alle pengene bliver udbetalt.

Sidste frist nærmer sig for at få del i Andels overskud fra 2022
Sidste frist nærmer sig for at få del i Andels overskud fra 2022

Andel har haft travlt med at udbetale penge til sine andelshavere i foråret, og det glæder Rikke Trikker, Andels kommunikationsdirektør, at så mange andelshavere har fået del i overskuddet fra regnskabsåret 2022:

”Det er virkelig positivt, at så mange andelshavere over de sidste måneder har registreret sig og modtaget pengene. Vi er nu tæt på mål. Men vi skal lige have de sidste med, så vi får alle de 850 millioner kroner ud til vores andelshavere. Det vil derfor være en hjælp for os, at man spreder budskabet om vores overskudsdeling ved at lade et ord falde, fx nabo til nabo, overfor kolleger eller dem, man dyrker fritidsinteresser sammen med. Måske er der nogle bekendte, der mangler at få udbetalt pengene”.

Her, hvor fristen for at få del i overskuddet nærmer sig, er der cirka 50 mio. kr. tilbage. Efter den 31. maj vil et eventuelt restbeløb indgå i Andels egenkapital og kan dermed anvendes til Andels almindelige formål, blandt andet inden for drift og investeringer i vedvarende energi og regional udvikling.

Sådan gør man
Alle, der den 6. februar 2024 boede, havde sommerhus eller drev erhverv i netselskabet Cerius’ område i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne er andelshavere i Andel og kan dermed få udbetalt 2.500 kr. Man skal følge nogle enkelte trin på andel.dk/dinandel og her indtaste nødvendige oplysninger, så Andel kan validere, at man er andelshaver og udbetale pengene til NemKonto.

Andelshavere, der ikke har NemKonto kan få hjælp til udbetaling via oplysninger på andel.dk/dinandel.

Derfor udbetaler Andel 850 mio. kr.
Andels repræsentantskab stemte i februar 2024 for en ekstraordinær vedtægtsændring, der gør det muligt at udbetale 850 mio. kr. til Andels ejere. Pengene kommer fra Andels overskud i det turbulente 2022 med ekstreme priser på energi. Her fik koncernen et overskud efter skat på 4 mia. kr, primært på grund af datterselskabet Energi Danmarks handel med energi udenfor Norden. De kunderettede aktiviteter på det danske marked gav underskud, så Andel tjente ikke penge på at sælge energi til danske kunder.

Supplerende oplysninger

  • Andelshaverne får kun udbetalt beløbet én gang, uanset om de måtte have både helårsbolig og sommerhus i region Sjælland.
  • Beløbet betales til én person i husstanden, som har MitId og er registreret på den pågældende adresse.
  • Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen, idet beløbet er skattepligtigt og beskattes som personlig indkomst.
  • Andel har sendt brev til alle andelshavere via enten e-Boks eller som fysisk brev. Der kommunikeres ligeledes fra den 13. februar til 31. maj i aviser, på sociale medier og på udendørs skilte.


Kontakt:
Andels presseafdeling
2170 3101

Andel er Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Vi er et andelsselskab ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtider og er en del af ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære, kunderettede energiløsninger. 

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Andel i nyt partnerskab om udvikling af solcelleparker30.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, er der brug for flere vindmøller og solceller, som kan producere masser af vedvarende energi og gøre os uafhængige af fossile brændsler. Sådan lyder ambitionen hos energi- og fibernetkoncernen Andel, der indgår et nyt partnerskab om solcelleparker rundt om i landet. Den første solcellepark skal ligge ved Vordingborg, og etableringen starter i 2025.

Andel sætter turbo på en grønnere fremtid med historisk høje investeringer1.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter investeringer i 2023 på 3,4 mia. kr. via datterselskaber i ladenetværk landet over samt udbygning af elnet og fibernet på Sjælland, forventer Andel i 2024 at skrue kraftigt op for aktiviteterne inden for sol og vind. Med målet om at tage ansvar for en grønnere fremtid skal vedvarende energi bane vejen for historisk høje investeringer på mere end 5 mia. kr. Koncernens resultat blev i 2023 præget af et urealiseret tab på Ørsted.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye