Designmuseum Danmark

NY STOR UDSTILLING UDFOLDER HISTORIEN OM DANSK DESIGN

Del

Dansk design er berømt over hele verden, men hvem var de store danske designere i det 20. århundrede, og hvordan startede det danske design-eventyr? Designmuseum Danmark udfolder historien om dansk design fra 1920’erne og frem til 1970’erne i en ny, spektakulær udstilling under titlen DANISH MODERN. Den nye permanente udstilling viser nogle af de mest ikoniske danske designgenstande gennem tiden og sætter samtidig spot på klichéerne og forestillingerne om netop ’Danish Modern’.

DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Christian Høyer
DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Christian Høyer

Hvad er det særlige ved en Børge Mogensen-sofa, en Verner Panton-lampe eller en Hans Wegner-stol? Det undersøger udstillingen DANISH MODERN, der inviterer publikum med på en designfaglig rejse fra møbelprofessoren Kaare Klints ’Værelse til en Dame’, over Finn Juhls organiske og elegante møbler til Verner Pantons og Nanna Ditzels avantgardistiske popdesigns: en forunderlig rejse igennem alt det, vi i dag betragter som danske designikoner blandet med ukendte designs af kendte designere.   

Danish Modern på verdenskortet
Kimen til Danish Modern blev lagt i 1949 på Københavns Snedkerlaugs årlige udstilling på Designmuseum Danmark – dengang Kunstindustrimuseet – en udstilling skabt i samarbejde med en række danske møbelarkitekter. Amerikanske journalister besøgte udstillingen og skrev om møblerne, og om hvordan danske stole forenede skønhed, komfort og minimalisme som et resultat af designernes nyskabende metoder og en dansk tradition for godt håndværk. En række vandreudstillinger i USA og Canada igangsatte i 1950'erne og 60'erne en enorm skandinavisk eksport af møbler og kunsthåndværk – succesen og brandet Danish Modern var en realitet.

Danske stole fra gulv til loft
I den nye udstilling på Designmuseum Danmark går publikum fra rum til rum igennem et sanseligt udstillingsdesign, der iscenesætter de forskellige epoker og designere. Centralt i udstillingen vises de forskellige designere i dansk designhistorie afskilt af store vægge i bølgende former, der minder om kulisserne i et teater. Her kan publikum komme helt tæt på de designere, der tegnede Danish Modern gennem deres personlige ting, tanker, tegninger, udstillings- og arkivmateriale. Udstillingen byder også på et pop-univers med spejlloft og røde gulvtæpper dedikeret til Nanna Ditzels og Verner Pantons legesyge og farvestrålende popdesign. 

DANISH MODERN bringer også den populære ’stoletunnel’ tilbage i en ny større udgave med 125 stole fra gulv til loft, der fortæller historien om, hvordan danske møbler tager afsæt i historiske typer fra andre lande. Stoletunnelen er som et stamtræ over stolenes ’familierelationer’ og indeholder stole af både danske og internationale designere som Hans J. Wegner, Arne Jacobsen, Nanna Ditzel, Cecilie Manz, Charles Eames, Marcel Breuer og Jasper Morrison.

Oplev design af Rigmor Andersen, Mogens Koch, Ole Wanscher, Børge Mogensen, Lis Ahlman, Grethe Meyer, Kay Bojesen, Gertrud Vasegaard, Poul Kjærholm, Hans J. Wegner, Finn Juhl, Arne Jacobsen, Henning Koppel, Per Lütken, Axel Salto, Poul Henningsen og mange flere. 

DANISH MODERN åbner den 14. juni 2024.

Pressevisning
Journalister, der ønsker at skrive om eller anmelde DANISH MODERN og i den forbindelse vil besøge udstillingen inden den åbner officielt den 14. juni, kan skrive til presseansvarlig Lea Bolvig: lbo@designmuseum.dk

Kontakter

Billeder

DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Christian Høyer
DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Christian Høyer
Download
DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Pernille Klemp
DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Pernille Klemp
Download
Pop-rum, Designmuseum Danmark. Foto: Luka Hesselberg
Pop-rum, Designmuseum Danmark. Foto: Luka Hesselberg
Download
Finn Juhl, Butterfly-sofabord, 1949. DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Pernille Klemp
Finn Juhl, Butterfly-sofabord, 1949. DANISH MODERN, Designmuseum Danmark. Foto: Pernille Klemp
Download
DANISH MODERN. Designmuseum Danmark. Foto: Pernille Klemp
DANISH MODERN. Designmuseum Danmark. Foto: Pernille Klemp
Download

Links

Om Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk. 

Følg pressemeddelelser fra Designmuseum Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Designmuseum Danmark

Ny udstilling på Designmuseum Danmark viser sjældent udstillede japanske træsnit22.3.2024 11:59:40 CET | Pressemeddelelse

Billeder af smukke kvinder og heroiske krigere i kamp kan dette forår opleves på Designmuseum Danmark. Udstillingen I KRIG OG KÆRLIGHED viser nøje udvalgte træsnit fra museets store samling af japansk kunsthåndværk og fortæller historien om træsnittet – et nyt medie i datidens Japan, som spredte underholdning og ideologi, og som var med til at fostre den såkaldte ’japanisme’, der fik stor indflydelse på dansk design.

Designmuseum Danmark får nyt Videnshus20.12.2023 10:49:11 CET | Pressemeddelelse

I 2025 tager Designmuseum Danmark det første spadestik til et nyt Videnshus, der bl.a. skal samle museets bibliotek, læsesal og designværksted under ét tag. Visionen om et videnshus for designmuseet går 100 år tilbage og realiseres nu takket være generøs støtte fra Villum Fonden, Augustinus Fonden og C.L. Davids Fond og Samling. Den prisvindende tegnestue Praksis skal stå for en nænsom indpasning af den nye bygning i Frederiksstadens unikke arkitektoniske miljø.

IRMAS DESIGNHISTORIE KOMMER PÅ MUSEUM13.12.2023 10:01:22 CET | Pressemeddelelse

Til februar blænder Designmuseum Danmark op for en udstilling, der udfolder den kendte supermarkedskæde Irmas mere end 100 år lange designhistorie. Med IRMA – EN DESIGNHISTORIE er det første gang, at Irmas ikoniske blå designunivers kan opleves i en museumsudstilling. Publikum kan glæde sig til at gense kendte og elskede Irma-genstande og -designs gennem tiden og få hele historien om supermarkedskæden, der bragte kunst og design ind i folks hverdag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye