Copenhagen Capacity

Danmark modtager forslag til, hvordan vi kan tiltrække den rigtige internationale arbejdskraft

Del

Den 15. maj kom anbefalinger fra EU Talent Hub til, hvordan Danmark bliver bedre til at tiltrække international arbejdskraft. Copenhagen Capacity modtog anbefalingerne på vegne af Erhvervsministeriet, og fik gode bud på, hvordan Danmark kan blive mere attraktiv destination for international arbejdskraft.

Copenhagen Capacity
Copenhagen Capacity Fotograf Ulrik Jantzen

EU Talent Hub-projektet er et samarbejde mellem FN-organisationen IOM (International Organisation of Migration), DG Reform (Directorate-General for Structural Reform Support) og Copenhagen Capacity. På foranledning af den danske stat, har projektet haft til formål at styrke tiltrækningen og fastholdelsen af dygtige udenlandske arbejdstagere i Danmark og EU og komme med en række konkrete anbefalinger til, hvordan Danmark kan vende den negative udvikling, der lige nu betyder, at vi halter efter de øvrige EU-lande, når det kommer til at tiltrække arbejdskraft fra andre lande.

”Vi risikerer, at unge talenter fravælger Danmark, simpelthen fordi det er mere besværligt sammenlignet med andre EU-lande,” siger Nikolaj Lubanski, COO Copenhagen Capacity.

En af de konkrete muligheder er, at vi skal tilslutte os Bluecard-ordningen, som Danmark ikke er en del af i dag – som et af de eneste lande i Europa. Ordningen betyder, at man med arbejdstilladelse i ét EU-land frit kan tage arbejde i et andet uden at skulle starte forfra med nye ansøgninger og tilladelser.

”Vi bliver nødt til at arbejde mod en national talentstrategi, der skal gøre det nemmere for kandidaterne og nemmere for arbejdsgiverne, hvis vi ikke skal stå helt af konkurrencen i EU – for det vil med al sandsynlighed betyde, at vi kommer til at mangle rigtig mange hænder og kloge hoveder inden for ganske få år,” siger Nikolaj Lubanski, COO Copenhagen Capacity.

Og det er netop konkrete forslag til, hvordan Danmark kan tiltrække den rigtige internationale arbejdskraft, der blev præsenteret ved afslutningsseminariet for EU Talent Hub.

I dag består omkring 15 procent af den samlede danske arbejdsstyrke af international arbejdskraft, men fortsætter udviklingen som nu, kan det tal nå 20 procent inden for tre år. Det vil være en del af den forventelige udvikling af arbejdsmarkedet. Men hvis vi skal tiltrække de rette kandidater og fastholde dem og deres familier til gavn for det danske samfund – så kræver det en national strategi, lyder en af konklusionerne fra projektet.

Nøgleord

Kontakter

Om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Vi udnytter Københavns stærke internationale brand, Østdanmarks særlige erhvervsstyrker og Danmarks attraktive erhvervsklima til at tiltrække viden og ressourcer fra hele verden. Målet er at skabe bæredygtige forandringer, der understøtter landet i at håndtere de største samfundsmæssige udfordringer. Copenhagen Capacity er en not-for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye