Vallensbæk Kommune

Amerikanske lærere besøger dansk skole for at lære om trivsel og fællesskab

Del

Egholmskolen i Vallensbæk får den 21. maj fornemt besøg af to amerikanske lærere, som vil studere kommunens og skolens forebyggende trivselsindsatser på 2. årgang.

Egholmskolen i Vallensbæk er en firesporet skole med knap 900 elever.
Egholmskolen i Vallensbæk er en firesporet skole med knap 900 elever.

De amerikanske lærere, Jennifer Deckert og hendes mand, deltager i en studietur finansieret gennem en konkurrence, som Jennifer, der er lærer på Chesterfield County Public Schools i Virginia, vandt i USA.

Turen har til formål at hente inspiration fra udlandet til at fremme trivsel og fællesskab i undervisningen i deres hjemstat. Og her er valget faldet på Vallensbæk, der har sat arbejdet med trivsel i skolerne højest på dagsordenen og blandt andet ansat en trivselsguide.

Under deres besøg skal de blandt andet observere Vallensbæk Kommunes arbejde med forebyggende trivselsindsatser samt mødes med kommunens dygtige AKT-folk og ledelse.

Kendt forsker deltager

En særlig gæst, Louise Klinge, vil også deltage i mødet. Louise Klinge er forsker indenfor relationskompetence, primært med et fokus rettet mod professionelle voksnes relation til børn og medforfatter af "Skole uden skældud" – en unik bog som viser os vejen til den rolige, den nysgerrige og den hjælpsomme måde at møde børn på. Denne tilgang til mødet med barnet er også af særlig interesse for Jennifer og hendes mand.

Baggrunden for besøget kan spores tilbage til 2017, hvor Egholmskolens leder, Mette Geschwendtner Broegaard, arbejdede på Nordstrandskolen i Dragør. Her blev skolen besøgt af et australsk tv-hold, som producerede et indslag om den danske måde at integrere empati, fællesskab og klassemøder i læreplanerne. Denne video blev fundet af Jennifer Deckert på YouTube, hvilket inspirerede hende til at vælge Danmark som destination for sin studietur.

Vallensbæk Kommunes nye trivselsguide, Sanne Lind og Borgmester Henrik Rasmussen vil også være til stede.

Vi ser frem til at vise Jennifer Deckert og hendes mand vores arbejde og skabe en inspirerende forbindelse mellem dem og Louise Klinge.

Program for 21. maj 2024

Besøg fra Virginia – Jennifer Deckert og ægtefælle (begge lærere)

Kl. 8.45-9.30

Besøg i 2.c hvor Louise Bursøe, Maria Kleis og Peter Gormsen vil arbejde med forebyggende trivselsaktiviteter og fællesskabende didaktikker

Kl. 9.30-9.50

Elevpause, hvor vi skal rundt og vise vores udeområder og aktiviteter i pauserne.

Mette Geschwendtner

Kl. 9.50-10.35

Besøg i 2.c hvor Louise Bursøe, Maria Kleis og Peter Gormsen vil arbejde med forebyggende trivselsaktiviteter og fællesskabende didaktikker

 

Kl. 10.35-11.15

Rundvisning på skolen - samtaler om læringsmiljø, deltagelsesmuligheder og elevtrivsel i både undervisning og pauser

Mette Geschwendtner, Maria Hovard og Henrik Rasmussen

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med knap 18.000 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye