Dansk Metal

Ikke-vestlige indvandrere er afgørende for jobfremgangen

Del

Ikke-vestlige indvandrere har en kæmpe andel i, at Danmark sidste år kunne fejre, at lønmodtagerbeskæftigelsen passerede tre millioner personer. Det viser en ny analyse fra Dansk Metal.

Der er brug for et paradigmeskifte, når det kommer til udenlandsk arbejdskraft. Det mener Dansk Metal på baggrund af en ny analyse.

Omkring halvdelen af jobfremgangen det seneste år har nemlig været trukket af indvandrere med ikke-vestlig baggrund. Ser man bort fra ukrainere, der går ind under denne kategori, så er tallet næsten 38 procent.

Det viser, at regeringen bør se på gruppen af ikke-vestlige indvandrere som en ressource i stedet for en byrde, siger Erik Bjørsted, der er cheføkonom i Dansk Metal:

- Ser vi på industrien, så kan der ikke herske tvivl om, at ikke-vestlige indvandrere er en vigtig faktor, når vi skal forklare, hvorfor det går så godt, som det gør. Mange har fået nye kollegaer fra ikke-vestlige lande, som tager fra og bidrager i produktionen, siger Erik Bjørsted.

I industrien har næsten 20 procent af jobfremgangen været trukket af indvandrere med ikke-vestlig baggrund. I en tid hvor der er stor mangel på arbejdskraft, er den ekstra arbejdskraft vigtig for virksomhederne, som har svært ved at finde medarbejdere.

- Det er tid til, at regeringen ser på indvandrere, som en ressource med stort potentiale. De kan jo starte med at fjerne de tossede regler, som afholder ufaglærte indvandrere fra at opkvalificere sig, siger Erik Bjørsted.

Et eksempel på en sådan regel er reglen for permanent opholdstilladelse. I dag kræver det seks års uafbrudt arbejde for at komme i betragtning. Uddannelse tæller ikke med, og det afholder altså mange fra at opkvalificere sig.

- Politikerne bør erkende, at de ikke-vestlige indvandrere, som er kommet i arbejde, har ydet et vigtigt samfundsbidrag, og at vi har været afhængige af deres arbejdskraft. Og netop nu har vi en historisk chance for at få endnu flere i arbejde, fordi der er rift om arbejdskraften, og mange virksomheder mangler arbejdskraft. Den chance må vi ikke lade gå til spilde, siger Erik Bjørsted.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye