WWF Verdensnaturfonden

1.000 gedder giver nyt liv til næsten uddød fisk på Sydsjælland

Del

Et genoprettet naturområde skal være levested for en helt ny bestand af den kritisk truede brakvandsgedde. 1000 gedder er blevet sat ud i naturen af WWF Verdensnaturfonden og Vordingborg Kommune.

WWF og Vordingborg Kommune sætter brakvandsgedder ud
WWF og Vordingborg Kommune sætter brakvandsgedder ud Kiki Lynggaard Topp/WWF Verdensnaturfonden

Engang fandtes brakvandsgedder i vådområder overalt på Sydsjælland og sydhavsøerne. Men på ganske få årtier er fisken gået så kraftigt tilbage, at den i dag er forsvundet fra flere af dens leveområder og er i overhængende fare for helt at uddø.

Men torsdag i denne uge fik fisken en ny chance, da WWF Verdensnaturfonden og Vordingborg Kommune satte 1.000 gedder ud på Oremandsgaard Gods’ arealer ved Præstø.

”Der er akut behov for at redde brakvandsgedderne, der er meget tæt på at forsvinde fra vores natur for altid. Det kræver et omfattende arbejde med at genoprette bestanden ved blandt andet at sætte den ud i nye vådområder, som vi netop har gjort,” fortæller Anne-Kristine Sverdrup, der er seniorspecialist i WWF Verdensnaturfonden.

Brakvandsgedderne er en helt unik fisk, der er tilpasset et liv i saltholdigt vand. Men fiskens levesteder er kraftigt reduceret på ganske få årtier, og derfor er der brug for at genoprette naturen, hvis fisken skal have en chance for at overleve på sigt.

Genskabte leveområder

På Oremandsgaard Gods har Vordingborg Kommune været med til at genskabe det vådområde, der nu skal huse en helt ny bestand af brakvandsgedder.

”Genoprettelsen af brakvandsgedderne og af naturen går hånd i hånd. Derfor arbejder vi hårdt for at beskytte og genskabe levesteder, der kommer brakvandsgedderne og også en række andre arter til gode,” fortæller Jimmi Olsen, der er vandløbsbiolog ved Vordingborg Kommune.

Foruden de 1.000 gedder, der torsdag blev sat ud ved Oremandsgaard Gods, har WWF Verdensnaturfonden og Vordingborg Kommune sat 3.000 gedder ud på Møn. De i alt 4.000 gedder er resultatet af måneders opdræt på FGU i Ringsted.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye