PreMed A/S

To paramedicinere og en ambulancebehandler

Del

PreMed fokuserer på at udvikle kvaliteten af den præhospitale behandling. Blandt andet ved at uddanne nye ambulancebehandlere og tilbyde erfarne behandlere uddannelsen til paramediciner.

Midt ny er to ambulancebehandlere – Kristian fra Frejlev og Christian fra Thy – blevet paramedicinere. Louise fra Hadsten, som nu bor i Nørresundby, har også bestået sin svendeprøve som ambulancebehandler.

Christian og Kristian har begge fået papir på, at de nu kan kalde sig paramedicinere.
Christian og Kristian fra PreMed har begge fået papir på, at de nu kan kalde sig paramedicinere. Foto må frit benyttes ved omtale af nyheden.

Christian – murersvenden, der skiftede spor

47-årige Christian var med til at bygge PreMed op før overtagelsen af ambulancedriften i Thy-Mors og Himmerland i 2022. Derefter har han varetaget jobbet som instruktør, og nu har han bestået uddannelsen som paramediciner.

”I opstarten havde jeg meget fokus på vores materiel. Som instruktør har jeg ansvar for at introducere nye medarbejdere for IT-systemet Assign og sikre, at de forstår Region Nordjyllands visitationsregler og instrukserne, så de kan bruge udstyret i vores biler,” siger Christian.

Men faktisk begyndte den snakkesalige thybos karriere et helt andet sted. Christian er oprindelig uddannet murer i 1997. Men i 2006 søgte han ind hos Falck i Thisted, hvor han i det første år tog sig af sygetransport, patienttransport, kørestolsbus, autohjælp, dyretransport og meget mere. Senere blev han ambulanceassistent, behandleruddannet og fik fast vagt i Hurup.

”I 2015 kom jeg til en lidt større station i Fjerritslev, hvor jeg også havde elevansvar. Da PreMed skulle overtage noget af driften i Nordjylland, blev jeg nysgerrig og ville gerne være med til at bygge noget nyt op,” siger han.

”I mit arbejde som instruktør har jeg gavn af at kende udstyret og nødprocedurerne ud og ind. Jeg ser det som min fornemste opgave, at alle, der kommer ud at køre i en PreMed-ambulance, kan levere topkvalitet,” siger Christian og tilføjer:

”Desuden nyder jeg at samarbejde med de andre instruktører, også dem i Region Nordjylland; vi har et rigtig godt samarbejde og er gode til at supplere hinanden. Jeg indgår 50 procent i driften og bruger 50 procent på instruktøropgaverne. Det er fleksibelt og afvekslende - og jeg kan få lov at gøre en forskel. Det passer mig rigtig godt.”

I fritiden spiller Christian guitar i bandet Spin-Off, så ud over at risikere at møde den nyudklækkede paramediciner i ambulancen i Thy-Mors kan man også møde ham i mere festlige sammenhænge. Christian har også en forkærlighed for whisky og er formand for DAWS – Den Amatøragtige Whisky Sammenslutning.

Christian bor sammen med sin kone og parrets søn på to år på et nedlagt landbrug imellem Skyum og Vildsund.

Kristian har hele livet villet køre ambulance

Kristian blev portør på Sygehus Syd i Aalborg efter gymnasiet. Men det var kun, fordi han ikke var gammel nok til at søge en elevplads som ambulancebehandler. Jobbet var dog overraskende interessant for den unge Kristian, så der gik fire år, før han søgte og fik en elevplads hos Falck.

Den nu 36-årige Kristian har arbejdet i den præhospitale verden de seneste 12 år, siden 2018 som ambulancebehandler, siden 2022 hos PreMed – og nu som paramediciner:

”Det er rigtig rart, at jeg nu har flere muligheder for at komme borgere i tyndt befolkede områder til undsætning. Som paramediciner har vi mere udstyr og mere medicin, som vi kan anvende. Det betyder meget, når der er langt til andre behandlingsmuligheder,” siger Kristian.

Kristian har faste døgnvagter fra PreMeds base i Støvring, hvilket passer ham rigtig fint.

”Jeg stortrives med at arbejde i den præhospitale sektor. Det er mange arbejdstimer i streg og perioder med meget fritid. Det er afvekslende og uforudsigeligt arbejde. Hos PreMed er der desuden stor frihed under ansvar og rigtig gode muligheder for at udvikle sig og blive dygtigere,” siger han og ser frem til, at han snart skal køre med en ambulancebehandlerelev og være med til at uddanne nye, dygtige ambulancebehandlere.

Kristian bor med sin kone og parrets to børn på tre og otte år i Frejlev syd for Aalborg. I fritiden holder han af at gå på jagt og af at fiske.

Louise – ambulancebehandler og inline-ekspert

Hun har længe glædet sig til at blive færdiguddannet og få mere selvstændigt ansvar. Og fra 1. maj har Louise svendebrev som ambulancebehandler, noget hun har drømt om siden den tidlige barndom.

Efter gymnasiet var det derfor naturligt for Louise at tage et år på Sportshøjskolen i Aalborg på det, som dengang blev kaldt Falck-linjen. Efterfølgende arbejdede hun i hjemmeplejen og hos PostNord, inden hun kom i gang med elevuddannelsen til ambulancebehandler i september 2020.

”Jeg har fået en fast stilling på PreMeds base i Hobro, hvor jeg også har været i den sidste del af min elevtid. Derfor kender jeg allerede min makker og vagtplan,” siger hun.

”På nogle områder er jobbet helt, som jeg havde forestillet mig, men det er jo ikke fart på og blå blink hele tiden. Det, som betyder rigtig meget, er gode kolleger. Vi har et rigtig godt fællesskab, og det er dejligt at arbejde i en mindre virksomhed, som går meget op i, at alle medarbejdere trives,” siger Louise.

Hun synes, at PreMed har givet hende rigtig meget, og hun vil gerne give noget tilbage. Fx ved at være mentor for nye elever. Faktisk har Louise allerede en tredjemand, som hun er mentor for.

Louise er vokset op i Hadsten, men flyttede til Nørresundby efter gymnasiet for at udleve drømmen om at blive ambulancebehandler. Her bor hun stadig. Når hun ikke er på vagt, træner Louise til det næste DM i Inline Speedskating.

Billeder

Christian og Kristian har begge fået papir på, at de nu kan kalde sig paramedicinere.
Christian og Kristian fra PreMed har begge fået papir på, at de nu kan kalde sig paramedicinere.
Download
Louise fik 1. maj sit svendebrev som ambulancebehandler.
Louise fik 1. maj sit svendebrev som ambulancebehandler hos PreMed.
Download

Om PreMed

PreMed varetager ambulancetjeneste og liggende patienttransport i dele af Region Nordjylland. Vi driver også hjælpemiddeldepoter i dele af Region Syddanmark.

Vi beskæftiger i alt ca. 200 ansatte fordelt på 15 adresser i Region Nordjylland og Syddanmark.

Vores ambulancetjeneste er som den eneste i landet ISO-certificeret med hensyn til kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.

Følg pressemeddelelser fra PreMed A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PreMed A/S

Tre nye ambulancebehandlerelever har første uge i drift21.3.2023 09:26:36 CET | Pressemeddelelse

Nicki og Laura er ambulancebehandlerelever hos PreMed A/S og er netop begyndt på deres første uge i driften på basen i Thisted. Samtidig er Marie begyndt på sin første uge i driften på basen i Hobro. PreMed varetager ambulanceservice for Region Nordjylland i Thy-Mors og Himmerland, og virksomheden har som en af sine målsætninger at tiltrække, uddanne og fastholde flere gode medarbejdere til faget.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye