Esbjerg Kommune

Ny cykelsti til Vadehavet indvies med cykeltur

Del

Tag cyklen med, når den nye cykelstiforbindelse mellem Øster Vedsted og Vester Vedsted fejres tirsdag den 28. maj kl. 14. En del af indvielsen sker nemlig på to hjul.

Den mere end 6 km lange strækning gør det nemmere at vælge cyklen til for både turister og beboere i området. Øster Vedsted, Sdr. Farup og Vester Vedsted kobles nu på det eksisterende cykelstinet.
Den mere end 6 km lange strækning gør det nemmere at vælge cyklen til for både turister og beboere i området. Øster Vedsted, Sdr. Farup og Vester Vedsted kobles nu på det eksisterende cykelstinet.

Fra Vadehavet til Ribe på cykel. Den nye forbindelse består af 1,4 km fra Vester Vedsted, som er forvandlet til en 2 minus 1-vej, der skal få bilisterne ned i fart. Derefter kan cyklister køre ca. 2,4 km ad Ulvehøjvej, Kløjsvej, Degnetoftevej og Sdr. Farup Vej indtil Sdr. Farup. Her begynder en strækning på 2,5 km med en ny dobbeltrettet cykelsti til Øster Vedsted. Ved byskiltet i Øster Vedsted kobler cykelstien sig på de eksisterende, enkeltrettede cykelstier, så man kan cykle via stisystemer ind til Ribe.

Den nye forbindelse indvies tirsdag den 28. maj kl. 14, hvor alle er velkomne ved Øster Vedsted Vej og Græsgårdsvej. Stedet markerer begyndelsen på den dobbeltrettede cykelsti i Øster Vedsted. Efter en tale ved formand for Plan & Byudviklingsudvalget, Henning Ravn, skal den røde snor klippes, og så er det ellers om at komme i sadlen og cykle mod Vadehavet. Ved Vadehavscentret bydes cyklisterne på lidt godt til ganen efter turen.  

”Fra starten har formålet med cykelstien være tostrenget. Forbindelsen er en oplagt mulighed for at støtte op om cykelturismen i Vadehavsområdet, fordi ruten knytter an på Vestkystruten. Løsningen skaber også en trafiksikker skolevej og pendlerrute med forbindelsen til Ribe. Næste skridt bliver forhåbentlig at kunne supplere ruten med ladestandere til elcykler. Det har vi i hvert fald lige sendt en puljeansøgning afsted på”, siger Henning Ravn, som glæder sig til at indvie ruten.

Kontakter

Billeder

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye