Region Midtjylland

Lemvig-lægeklinik overtager lægepraksis i Thyborøn

Del

Borgerne i Thyborøn er sikret lægehjælp fra Lemvig, når Alles Lægehus Thyborøn ophører 1. september

Klinik for almen Medicin i Lemvig Sundhedshus drives af Region Midtjylland for at sikre borgerne lægehjælp. Når klinikken efter sommer overtager driften af lægehuset i Thyborøn vil patienterne kunne få konsultationer på begge adresser.
Klinik for almen Medicin i Lemvig Sundhedshus drives af Region Midtjylland for at sikre borgerne lægehjælp. Når klinikken efter sommer overtager driften af lægehuset i Thyborøn vil patienterne kunne få konsultationer på begge adresser. Region Midtjylland

Regionens Klinik for almen Medicin i Lemvig skal fra 1. september i år drive lægeklinikken i Thyborøn, som Jens Thygesen har drevet med Alles Lægehus som partner.

Klinik for almen Medicin i Lemvig vil tilbyde lægekonsultationer i lægehuset i Thyborøn og som hidtil i Sundhedshuset i Lemvig.

Klinikken i Lemvig drives af Region Midtjylland, det netop har sikret, at klinikken kan fortsætte til og med 1. september 2030.

- På borgernes vegne er jeg meget glad. Jeg har helt fra min tid i kommunalbestyrelsen i Lemvig ønsket at regionsklinikken i Lemvig kunne udvide og drive Thyborøn Lægehus og andre lægehuse, hvor regionen har svært ved at skaffe læger, siger Susanne Buch, formand for Nære Sundhedstilbud i regionen.

- Det er meget glædeligt, at vores borgere forsat kan tilbydes lokal lægehjælp i Thyborøn. Det er tryghedsskabende, at regionen dækker ind i de tilfælde hvor der ikke kan skaffes praktiserende læger, således at vi kan opretholde gode lokale sundhedstilbud, siger Erik Flyvholm, Borgmester i Lemvig Kommune.

Lemvig-klinik er sikret til 2030

I Klinik for almen Medicin glæder fremtidsudsigterne Ledende Overlæge Lotte Jakobsen.

- Vi glæder os til at drive og udvikle lægetilbuddet i Thyborøn. Vi har stort fokus på at udvikle vores tilbud. Konkret er vi i gang med at undersøge, hvordan patienter med for højt blodtryk og lange sygemeldinger kan hjælpes hurtigere og bedre end i dag, siger Lotte Jakobsen.

Udviklingsarbejdet i Klinik for almen Medicin sker i tæt samarbejde med Lemvig Kommune, Regionshospitalet Gødstrup og egnens øvrige praktiserende læger.

Klinik for almen Medicin i Lemvig får med driften af lægehuset i Thyborøn 2.285 flere patienter og plads til en ekstra fuldtidslæge.

Regionen oprettede i 2019 klinikken i Lemvig for at sikre lokale læger til borgerne.

Da klinikken åbnede, var 3.536 borgere tilmeldt. Siden er lægehuset udvidet og har nu 6269 tilmeldte borgere, heraf 404 fra Thyborøn- og Harboøre området.

Klinikken har seks læger, hvoraf flere arbejder på deltid, og drives af regionen til og med foreløbig 1. september 2030.

Fakta

  • Alles Lægehus Thyborøn ophører 1. september, har ejerlæge Jens Thygesen meddelt regionen.
  • Klinik for almen Medicin i Lemvig overtager driften af klinikken i Thyborøn, der er lægehus for 2.285 tilmeldte borgere. Alle berørte borgere får direkte besked fra regionen om deres fremtidige lægetilbud.
  • Klinik for almen Medicin i Lemvig vil tilbyde konsultationer i klinikkens nuværende lokaler i Thyborøn samt i den eksisterende klinik i Lemvig Sundhedshus.
  • Klinik for almen Medicin i Lemvig er per maj 2024 lægehus for 6269 borgere, heraf 404 fra Thyborøn- Harboøre området.

OBS Info alene til pressen: 
Susanne Buch er tirsdag 21. maj optaget af undervisning og træffes derfor bedst kl. 8-9 samt kl. 12-14.

Nøgleord

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye