Syddansk Universitet

Klinisk Institut udnævner ny professor med speciale i digitale løsninger til beslutningsprocesser

Del

Pernille Just Vinholt er blevet udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

Professoratet er i klinisk biokemi med fokus på beslutningsstøtte og kunstig intelligens.

Professor Pernille Just Vinholt, SDU og OUH
Professor Pernille Just Vinholt, SDU og OUH

I sin nye rolle vil Pernille Just Vinholt fokusere på at udnytte digitale teknologiers potentiale for at forbedre medicinske beslutningsprocesser.
Hun påpeger at datamængden i sundhedsvæsenet er stadigt stigende, og det kræver innovation af nye digitale løsninger til at behandle den store mængde af information og derved sikre rettidig og korrekt behandling af patienterne.

Pernille Just Vinholt lægger både vægt på udvikling af nye digitale løsninger og forbedring af deres anvendelighed ved at tage højde for brugerens perspektiv og løsningernes indvirkning på den kliniske praksis. Hendes tilgang er særligt relevant i klinisk biokemi, da specialet spiller en central rolle i diagnosticeringen og dermed påvirker de fleste patientforløb.

Pernille Just Vinholt er bosat med sin familie i Odense, men født og opvokset i Vejen, Danmark. Hun har taget lægeuddannelsen ved Syddansk Universitet og blev speciallæge i klinisk biokemi i 2017.  Hun har bred erfaring som speciallæge og i klinisk forskning, samt en særlig interesse i innovation. Hun har desuden taget en master i Projekt og Innovationsledelse, hvilket skal bringes i spil i forhold til professoratet.

Kontakter

Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

SDU-forskere er hovedforfattere på ny FN-klimarapport om byer: »Danmark burde gå forrest«6.6.2024 09:00:35 CEST | Pressemeddelelse

Professor Nicola Tollin og hans kollegaer fra UNESCO Chair on Urban Resilience (SDU.Resilience) fra Det Tekniske Fakultet på SDU har sammen med FN offentliggjort en ny rapport om byer i den internationale klimapolitik. Rapporten viser, at mange lande stadigvæk ikke har skrevet byerne ind i deres klimaplaner under Paris-aftalen (NDC'erne) – heller Danmark på trods af alle de klimaindsatser, der i øjeblikket finder sted i danske byer. Ifølge forfatterne udgør byerne et uudnyttet potentiale for klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye