Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Hvad skal Tingbjergs nye multihal rumme?

Del

København får en ny, stor multihal i Tingbjerg. Hvad drømmer du om, den skal indeholde? Det kan du give dine input til ved et åbent borgermøde den 27. maj.

Det er tid til at finde ud af, hvilke faciliteter Tingbjergs nye multihal skal have. Derfor inviterer Københavns Kommune til et åbent borgermøde.
Det er tid til at finde ud af, hvilke faciliteter Tingbjergs nye multihal skal have. Derfor inviterer Københavns Kommune til et åbent borgermøde.

Takket være Den A.P. Møllerske Støttefond bliver der opført en multihal på op til 12.000 m2 i Tingbjerg, som kommer til at give et stort løft til hele bydelen med idræts- og foreningsfaciliteter.

Det er nu, du har mulighed for at komme med input til, hvad der skal være i den nye multihal, og hvad skal den kunne?

Det sker, når Københavns Kommune inviterer til et åbent borgermøde den 27. maj 2024 kl. 19.00 til 21.00 i Salen på Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus.

”Den kommende multihal skal i min optik være et åbent sted for lokale foreninger, særligt idræt, gæster og i et eller andet omfang store events. Derfor håber jeg også, at så mange som muligt vil byde ind med deres input, så vi kan få konkretiseret, hvad hallen skal kunne, og så vi får et sted, mange kan se sig selv i, og som understøtter fællesskaber og kan være drivende for byudviklingen i Tingbjerg,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

I løbet af foråret har der været en inddragelsesproces med borgere, lokale aktører og foreninger, som gennem voxpop og en survey har været inviteret med ind i arbejdet omkring, hvad den nye multihal kan rumme.

Efter borgermødet bliver alle input fra både borgermøde og inddragelsesproces samlet. Og samlet er de med til at danne grundlag for, hvilke funktioner multihallen bør have, og hvilke rammer, der skal være.

Efter sommerferien vil der blive udskrevet en arkitektkonkurrence.

Du kan tilmelde dig borgermødet på Facebook via linket her:https://www.facebook.com/events/455016496921865

Det er også muligt at møde op på selve dagen.

Fakta

 • Multihallen ventes at koste op til 500 mio. kr. Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret 400 mio. kr. til opførslen, mens Københavns Kommune har reserveret 101 millioner kroner til multihallen og reserveret 100 millioner kroner til et løft af området rundt om hallen, Tingbjerg Idrætspark.

 • Multihallen kan blive op til 12.000 m2. Den præcise placering er endnu ikke besluttet udover, at den skal ligge i Tingbjerg Idrætspark.

 • Multihallens funktioner og faciliteter besluttes efter dialog med københavnerne. Hallen skal bl.a. rumme:
  • Idrætsfaciliteter, som alle københavnere og ikke mindst lokale foreninger i Tingbjerg kan bruge.
  • Faciliteter til selvorganiseret idræt.
  • Omklædning og badefaciliteter.
  • Plads til cafe og foreningslokaler.
  • Mulighed for at afvikle sports- og kulturbegivenheder med publikumspladser.

 • Sammen med etableringen af hallen gennemføres et gennemgribende løft af de udendørs faciliteter i Tingbjerg Idrætspark.

 • Hallen skal være et nyt vartegn for Tingbjerg med en høj arkitektonisk kvalitet. Den A.P. Møllerske Støttefond udskriver en arkitektkonkurrence, hvor bl.a. lokalområdet, foreninger og eksperter vil blive inddraget i forarbejdet. Områdets grønne karakter bliver bevaret, og bygningen opføres med fokus på klima og bæredygtighed.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

Billeder

To mulige placeringer af Multihallen i Tingbjerg Idrætspark.
To mulige placeringer af Multihallen i Tingbjerg Idrætspark.
Download

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye