Turbine Forlaget A/S

Hans Luchts dokudigte giver migranterne en stemme

Del

De seneste tyve år har Hans Lucht med jævne mellemrum ført samtaler med og interviewet migranter fra Ghana, der har foretaget farefulde rejser i jagten på et bedre liv. Vores liv ryster er en dokumentarisk digtsamling, der giver en stemme til afrikanske arbejdsmigranter, der drømmer om et bedre liv.

Billedet på bogen forside er taget af Hans Lucht under et af hans feltstudier
Billedet på bogen forside er taget af Hans Lucht under et af hans feltstudier

Vores liv ryster består udelukkende af samtaler og interviews med ghanesiske migranter, optaget og nedskrevet igennem snart tyve års antropologisk forskning i irregulær migration fra Vestafrika til Europa. Man følger således unge, afrikanske arbejdsmigranter fra en lille fiskerlandsby i Ghana, hen over Sahara og Middelhavet til arbejdspladserne i Europa, alt sammen fortalt med deres egne stemmer sat på vers. Det dokumentariske greb giver de bevægende og rystende historier stor styrke og autenticitet, og rummer både grusomme, håbefulde og tragiske elementer. De unge mænd fra Senya Beraku satser alt i ørkenen og på Middelhavet for at nå frem til arbejdspladserne i Europa, mens kvinderne derhjemme venter i uvished på gode nyheder fra de farlige grænselande.

Bogen, der handler om en af samtidens helt store fortællinger, befinder sig i et konstant dirrende litterært grænseland mellem data fra etnografisk feltarbejde, vidnesbyrd fra ægte mennesker og lyrik.

vores liv ryster
i hænderne på de her folk

sådan ser jeg det

vi har ingen sikkerhed overhovedet
de kan gøre ond ting ved os

når det passer dem
- fra digtsamlingen

Hans Lucht er forfatter og antropolog. Han har de seneste tyve år forsket i migration og smugling hen over Saharaørkenen og Middelhavet med langvarige etnografiske feltarbejder i Ghana, Niger, Libyen og Italien. Han har skrevet den prisvindende monografi Darkness before Daybreak om sit arbejde med afrikanske migranter. Hans Lucht debuterede med en roman i 2000 på Gyldendal. Siden har han skrevet digte, film, TV og er en del af forfatterteamet bag computerspillet Hitman. Senest er udkommet romanen Lysene på den anden side og digtsamlingen Feltarbejde.

Fakta om bogen:

Titel: Vores liv ryster
Forfatter: Hans Lucht
Forlag: Turbine
ISBN: 9788743602439
Sidetal: 208
Vejl. pris: 199,95 kr.
Udgivelsesdato: 23. maj 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Billedet på bogen forside er taget af Hans Lucht under et af hans feltstudier
Billedet på bogen forside er taget af Hans Lucht under et af hans feltstudier
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye