Aarhus Festuge

Musikmiljøet i Aarhus V hyldes til stor Festugekoncert

Del

8210 Aarhus V er ikke bare et postnummer. Det er et brand, en kulturel identitet og et særligt omdrejningspunkt i nyere dansk musik. Den 29. august kan nogle af de største navne fra scenen opleves til en stor udendørskoncert midt i Aarhus som første del af programmet til Festugens Uofficielle Åbning, der i år fejrer nybrud i dansk musik med rødder forankret 'Dybt i Aarhus'. 

Shooter Gang er blandt de første offentliggørelser til den store generationsfejring af musikmiljøet i 8210 Aarhus V, 'Aarhus V Allstars', som er en del af årets Uofficielle Åbning af Aarhus Festuge. Pressefoto
Shooter Gang er blandt de første offentliggørelser til den store generationsfejring af musikmiljøet i 8210 Aarhus V, 'Aarhus V Allstars', som er en del af årets Uofficielle Åbning af Aarhus Festuge. Pressefoto

'Dybt i Aarhus' er undertitlen på den Uofficielle Åbning af Aarhus Festuge 2024. En ekstraordinær koncertaften den 29. august i Festugens Bypark, hvor man hylder nogle af de navne, der i nyere tid har været med til at rykke lyden af dansk hiphop og pop og har tilføjet fornemme kapitler til historien om musikbyen Aarhus.

Festugen kan i dag offentliggøre første del af programmet og de første navne til 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus': 'Aarhus V Allstars' og fortællingen om det helt særlige rap og hiphop-miljø i 8210 Aarhus V.

Her kan publikum i Byparken glæde sig til en eksplosiv kavalkade af nogle af de største hiphop, urban og pop-navne fra det ikoniske postnummer 8210 samlet på samme scene og ikke mindst samlet på tværs af generationer.

De første offentliggjorte 'Aarhus V Allstars' til koncerten er:
MARWAN
SHOOTER GANG
NELLA
ABCITOO

"Mange taler om den aarhusianske guldalder i 80’erne, og det er med stor stolthed, at vi i år kan fejre en anden, nyere og vigtig epoke af den aarhusianske musikhistorie: Lyden, stilen og stjernerne fra Aarhus V. I snart 60 år har Aarhus Festuge hyldet og lagt scene til byens musikalske talenter og stjerner. Og musikbyen Aarhus ville ikke være det samme uden den banebrydende hiphop og rap fra 8210", siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge, om 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus', hvis titel er lånt fra en hjemstavnshyldest af Nella.

null
Marwan var med da hiphop og rap-scenen i Aarhus V brød nationalt igennem i 00'erne og udfylder i dag en vigtig mentorrolle for nye generationer af artister fra 8210. Pressefoto

Fra B.A.N.G.E.R.S til Shooter Gang
For godt 25 år siden placerede Aarhus V sig tungt på det musikalske landkort, da hiphop-grupper og kollektiver som B.A.N.G.E.R.S. og Pimp-A-Lot Crew – hvis medlemmer skulle få succesfulde solokarrierer – revolutionerede dansksproget rap og hiphop med beretninger uden for det etablerede system og med en hård, west coast-inspireret lyd – på klingende østjysk.

De seneste år har et nyt innovativt kuld med bl.a. en gruppe som de maskeklædte, men lyrisk utilslørede Shooter Gang tilføjet nye spændende kapitler til den stærke fortælling om bane- og mønsterbryderne i 8210.

Vild talentstrøm fra Bispehaven, Gellerup og Trillegården
Med kulturel nødvendighed, stor kompromisløshed og en blanding af brutalt ærlige tekster og et dybt melodiøst materiale har den nye generation tiltrukket sig stor opmærksom hos landets største medier og opnået millioner af Spotify-streams.

De unge artisterne optræder sammen på kryds og tværs som en ustoppelig bølge. På smukkeste vis sender den nye generation også musikalske hilsner til Aarhus V-veteranerne, mens den ældre generation kvitterer med gæsteoptrædender på diverse singler og til koncerter. Som et vigtigt bindeled mellem generationerne finder man mentoren Marwan.

"For mig er Aarhus V sol, sammenhold, musik, gode minder og historie. Her bryder vi brød, hjælper hinanden og tjekker ind, når tiderne er mørke”, fortæller Marwan og fortsætter:

”Det er derfor ingen tilfældighed, at musikere fra området i mere end 25 år har samarbejdet på kryds og tværs - og at der hvert år popper nye talentfulde stjerneskud på. 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus' er en markering og en kæmpe hyldest til kvarteret - vi er stærkest, når vi samles!".

Om 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus'

  • 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus' finder sted den 29. august 2024 kl. 17-22.45. Billetter sættes til salg fra kl. 10.00 og kan købes på:https://www.aarhusfestuge.dk/arrangementer/uofficiel-abning
  • Koncerten med 'Aarhus V Allstars' er første del af Aarhus Festuges uofficielle åbning 2024. Flere artister tilføjes løbende herunder en større annoncering hen over sommeren.

  • Program for 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus'
    17.00: Pladsen åbnes
    19:30: AARHUS V ALL STARS
    21:30: To be announced (TBA)
    22.45: Ca. sluttidspunkt

    Aarhus Festuge 2024 løber af stablen 30.8.-8.09.2024.

Om MARWAN
Man kan ikke tale om 8210 Aarhus V eller dansk hiphop uden at nævne Marwan i første sætning. Den selvudnævnte SLP (Statsløs Palæstinenser) debuterede med det skelsættende album 'P.E.R.K.E.R.' fra 2007 og er i dag en uvurderlig mentor og et bindeled mellem sin egen og nye generationer i Aarhus V.

Om SHOOTER GANG
De tre maskerede rappere Belly, Tan og Dinero har siden debutsinglen "Mask På" opnået anerkendelse hos landets største musikmedier og vækket national debat med deres utilslørede beskrivelser og videoer fra hverdagen i Trillegården. Først og fremmest er de centrale bannerførere og talerør for den nye bølge af kunstnere fra Aarhus V.

Om NELLA
Helt fra hun var lille blev irakisk-assyriske Nella kaldt ”stjerne” i Aarhus Vest-kvarteret. Nella er en historiefortæller med en unik hæs og intens stemme og særegen musikalsk stil af lige dele rebelskhed og følsomhed. Med 'Dybt i Aarhus' har hun senest skabt en 'Malaga' 2.0.

ABCITOO
Aarhus V har født endnu en ny ung stjerne i Abcitoo, der allerede har sat et tydeligt aftryk med numre som 'Ikk’ sig selv', 'Daydate' (feat. Stepz) og 'I Like 2 Move It' (feat. Xabski) og en evne til at bringe liv til Aarhus V’s gader gennem sine både abstrakte, men også autentisk, ærlige tekster.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Grafisk præsentation af første offentliggørelser til 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus'
Grafisk præsentation af første offentliggørelser til 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus'
Download
Logo for Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus
Logo for Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus
Download
Shooter Gang. Pressefoto.
Shooter Gang. Pressefoto.
Download
Marwan. Pressefoto.
Marwan. Pressefoto.
Download
Nella. Pressefoto.
Nella. Pressefoto.
Download
Abcitoo. Pressefoto.
Abcitoo. Pressefoto.
Download

Links

Om Aarhus Festuge

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne. Her kan man opleve kunst og kultur på højeste niveau, når hele Aarhus summer af musik, teater, arkitektur, gastronomi, kunst, debatter og alt derimellem.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye