HK Danmark

Dom i hjertesvigt-sag: Et spark til mennesker, der allerede ligger ned

Del

Vestre Landsret har afgjort, at arbejdsgiveren ikke skal stå til ansvar for at give Hanne Simonsen hjertesvigt ved at råbe ad hende. En dom, der hiver tæppet væk under pressede medarbejdere over hele landet, og som ikke bør stå uimodsagt, mener HK.

HK's næstformand Mads Samsing er meget utilfreds med Landsrettens dom i dag.
HK's næstformand Mads Samsing er meget utilfreds med Landsrettens dom i dag.

Fredag blev en sort dag i Vestre Landsret for arbejdsskadesramte overalt i Danmark. Retten afgjorde, at HK-medlem Hanne Simonsens tidligere arbejdsplads ikke skal vedkende sig deres ansvar for det hjertesvigt, hun fik af at blive råbt ad af sin chef. Dermed kan hun ikke få erstatning, hvis skaden har langvarige konsekvenser. 

-Vi er ekstremt utilfredse med rettens afgørelse i dag. Det er et spark til mennesker, der allerede ligger ned efter at have været udsat for et umenneskeligt psykisk hårdt arbejdsmiljø, siger HK’s næstformand, Mads Samsing, og fortsætter: 

- Sagen er principiel for os i HK. Dommen signalerer, at man som arbejdsgiver kan snige sig uden om at tage det langsigtede ansvar for den skade, man har påført sine medarbejdere ved at betale for svie og smerte, og det mener vi er helt grotesk. Det stopper ikke her for os.  

Med HK’s hjælp fik Hanne byrettens ord for, at det var chefens overfusning via telefon, der i sin tid gav hende hjertesvigt. For det betalte arbejdsgiveren et beløb for ”svie og smerte” og forsøgte derved at undgå en retssag om ansvar. Arbejdsgivers argument er, at når der ikke længere er et økonomisk krav, har HK og Hanne ikke nogen grund til at køre en retssag om ansvar. For Hanne og HK er netop det, at arbejdsgiver tager ansvar helt centralt, og derfor har HK taget sagen til landsretten. Desværre stillede retten sig i dag på arbejdsgivers side.  

- Dommen betyder, at man som arbejdsgiver ikke skal stå til ansvar, hvis det fulde omfang af en skade først viser sig senere. Retten siger, at du som arbejdsgiver kan snige dig udenom ved at give en her-og-nu kompensation til medarbejdere. Det er rigtig dårlige nyheder for alle med en psykisk arbejdsskade, hvor konsekvenserne af skaden kan vise sig flere år bagefter. De står nu med et kæmpe hul i det sikkerhedsnet, som erstatningsansvarsloven skulle være for dem, siger Mads Samsing. 

Sagen er ikke slut for HK  

Selvom Vestre Landsret ikke dømte til fordel for Hanne og HK i dag, så kaster man ikke automatisk håndklædet i ringen hos HK. 

Den kommende tid vil man i HK nærstudere Vestre Landsrets dom sammen med Hanne og se, hvad der kan være af mulige skridt  

- Vi skal se på vores muligheder nu. Jeg vil ikke udelukke, at vi forsøger at få tilladelse til at få sagen for højesteret. Uanset hvad stopper vi aldrig med at kæmpe for, at arbejdsgiverne skal tage ansvar for deres medarbejdere, heller ikke hvis det kræver en tur forbi Højesteret, siger Mads Samsing. 

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

Finansloven sender tiltrængte penge til uddannelsestilbud, men svigter arbejdsmiljøet22.11.2024 11:28:14 CET | Pressemeddelelse

HK roser, at partierne bag finansloven sender en tiltrængt pose penge til uddannelsesinstitutionerne, hvor særligt de små skoler i udkanten kæmper. Forbundsformand Anja C. Jensen ser også positive takter i aftalens prioriteter for velfærden, hvor blandt andet skolemad kan lette hverdagen for mange børnefamilier. Men det vækker bekymring, at arbejdsmiljøet fortsat ikke bliver prioriteret i en tid, hvor mange kæmper med stress og fysisk nedslidning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye