Midttrafik

Aarhus Ø får seks busafgange i timen

Del

Fra 11. august indsætter Midttrafik linje 3A til og fra Aarhus Ø. Områdets beboere kan derfor se frem til busafgange cirka hvert 10. minut i dagtimerne.

Bus 3A kører til Aarhus Ø med seks afgange i timen fra 11. august
Bus 3A kører til Aarhus Ø med seks afgange i timen fra 11. august

Nu er der et godt alternativ på vej til de mange bilister, der hver dag holder i kø på Aarhus Ø for at komme til og fra arbejde. Et smugkig i Midttrafiks nye køreplaner afslører, at der venter Ø-boerne en væsentlig opgradering af det kollektive trafiktilbud.

Fra 11. august kører linje 3A til og fra Aarhus Ø med seks afgange i timen i dagtimerne og fire afgange i timen aften og weekend. Ruten erstatter den nuværende bybuslinje 23, som i dag kører en til to gange i timen.

Midttrafiks planchef Henrik Juul Vestergaard forventer sig meget af den nye køreplan. Han fortæller:

”Aarhus Ø har oplevet en massiv vækst de senere år – både som hjem for mange nye indbyggere og som besøgsmål for gæster, der vil nyde områdets mange muligheder for bl.a. mad og udeliv. 

Med bus hvert 10. minut behøver kunderne ikke tænke på køreplanen. Der er aldrig lang tid til næste bus.

Det er et stort kvalitetsløft af det kollektive trafiktilbud og vi er sikre på, at der er rigtig mange, der vil tage det nye bæredygtige transporttilbud til sig”.

De nye køreplaner for 3A kan allerede nu ses på midttrafik.dk/dine-rejsemuligheder/bybusser/aarhus

Det var ellers Letbanen, der var udset til at skulle køre til og fra Aarhus Ø. En analyse har dog vist, at etablering af en letbanestrækning på Aarhus Ø vil være uhensigtsmæssig for afvikling af trafikken i blandt andet Nørreportkrydset.

Opgraderingen fra almindelig bybuslinje til en højfrekvent A-buslinje er et godt alternativ og giver både beboere, erhvervslivet og de mange besøgende mulighed for at transportere sig bæredygtigt til og fra Aarhus Ø.

Midttrafiks busser og Letbanen skifter køreplaner den sidste søndag i juni. Mange busser skifter i første omgang til sommerkøreplan, hvorefter den endelig køreplan træder i kraft 11. august.

Alle køreplaner er tilgængelige allerede nu på midttrafik.dk

Kontakter

Billeder

Om Midttrafik

Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland. Det er Midttrafik, der administrerer den kollektive trafik med finansiering fra Region Midtjylland og de 18 kommuner i regionen.

Opgaverne spænder bredt fra blandt andet planlægning og koordinering af bustrafikken, gennemførelse af udbud og kontraktadministration, kvalitetskontrol, fastsættelse af priser og rejseregler, kundeservice til information og markedsføring af den kollektive trafik.

Følg pressemeddelelser fra Midttrafik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Midttrafik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye