Rudersdal Kommune

Ny arbejdstidsaftale: Pædagogisk personale i Rudersdal sikres mere medindflydelse og fleksibilitet

Del

BUPL, FOA og Rudersdal Kommune ønsker at bidrage til et godt arbejdsmiljø for pædagoger, medhjælpere og pædagogiske assistenter på dagtilbudsområdet. Derfor er der netop indgået en ny arbejdstidsaftale, der skal sikre medindflydelse og fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdstiden.

I Rudersdal Kommune har pædagoger og medhjælpere indtil nu opgjort deres arbejdstid henover 4 uger. Nu er der indgået en ny arbejdstidsaftale, som betyder, at arbejdstiden skal opgøres over et år. Og det giver mulighed for mere fleksibilitet for de ansatte i kommunens børnehuse. Dagtilbudschef Kirsti Schou Tornøe udtaler:

”Det glæder mig, at vi sammen med BUPL og FOA har indgået en god aftale om tilrettelæggelse af det pædagogiske personales arbejdstid. Med den nye arbejdstidsaftale ønsker vi at bidrage til et godt arbejdsmiljø ved at tilbyde mere fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen”.

Marlene Dalskov, forhandlingsleder i BUPL Nordsjælland, istemmer sig:

”I BUPL Nordsjælland er vi rigtig glade for, at vi med udgangspunkt i nogle gode og konstruktive drøftelser har indgået denne aftale. Der er mange gevinster ved aftalen, men først og fremmest sikrer vi større medindflydelse og medbestemmelse for kommunens pædagoger og medhjælpere ansat på dagtilbudsområdet.”

Mere fleksibilitet og bedre fordeling af timer

Den nye aftale betyder helt konkret, at det pædagogiske personale nu kan afvikle deres plus og minus timer henover hele året i stedet for tidligere, hvor timerne skulle afvikles inden månedens udgang. Det betyder, at kommunens pædagogiske personale har mulighed for at spare flere timer sammen til samlet afvikling. Maj Adrian, der er faglig sagsbehandler i FOA Nordsjælland, glæder sig også over aftalen og siger:

”På den måde opnår medarbejderne mere fleksibilitet og indflydelse på deres egen arbejdstid, da de har mulighed for at optjene afspadsering til eksempelvis børnehusets lukkedage, ferier eller lignende. Er der medarbejdere, der ønsker at arbejde mere i nogle perioder og mindre i andre – hvis de eksempelvis er deleforældre – giver aftalen også mulighed for dette”.

Kirsti Schou Tornøe supplerer:

”Når vi ser på arbejdsopgaver over hele året i et børnehus, vil der være perioder, hvor der er mere travlt end andre. Det kan være i perioder, hvor der er høje indskrivninger i børnehaven, eller i perioder hvor der er mange forældresamtaler. Aftalen lægger op til, at der kan komme flere medarbejdere på stuen, når der er høj belastning, og lidt færre medarbejdere, når der er lavere belastning. Samlet set er det den samme normering, men med en bedre fordeling af timer henover året. Aftalen kommer derfor også børnene til gode”.

Samtidig understøtter aftalen langtidsplanlægningen af det pædagogiske arbejde med børnene, som er det direkte samvær med børnegruppen, samt arbejdet for børnene, som eksempelvis personalemøder, kompetenceudvikling og forældresamtaler, hvor børnene ikke er til stede.

Et årligt, fast tillæg til alle

Som en del af aftalen giver Rudersdal Kommune et årligt tillæg til alle pædagoger, medhjælpere og assistenter. Kirsti Schou Tornøe uddyber:

”Formålet med tillægget er at kompensere for den opgørelse, der ellers ville finde sted hver fjerde uge. I stedet giver vi et årligt tillæg til alle medarbejdere”.

Den nye arbejdstidsaftale vil blive evalueret løbende af en følgegruppe bestående af repræsentanter fra FOA Nordsjælland, BUPL Nordsjælland og Rudersdal Kommune.

Fakta:

  • Med den nye arbejdstidsaftale fastlægges arbejdstiden ud fra en normperiode på et år. Tidligere havde man en normperiode på 4 uger.
  • Til medarbejdere, der er omfattet af aftalen, ydes der et ikke-pensionsgivende arbejdstidsbestemt tillæg på 1500 kr. (31/3 2000 niveau). For deltidsansætte nedsættes tillægget forholdsmæssigt.
  • Arbejdstidsaftalen er er indgået i samarbejdet med Rudersdal Kommune, FOA Nordsjælland og BUPL Nordsjælland og gælder for alle afdelings- og teamledere, pædagoger, medhjælpere og pædagogiske assistenter i de kommunale børnehuse i Rudersdal Kommune.
  • Selvejende børnehuse, som Rudersdal Kommune har indgået en driftsoverenskomst med, kan også vælge at tilslutte sig aftalen.

Kontakter

Links

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye