Ombold

Politiske partier, virksomheder og tidligere fodboldstjerner spiller fodbold til gavn for hjemløselandsholdet

Del

Virksomheder, organisationer, politiske partier og tidligere professionelle fodboldspillere vil igen i år vise deres fodboldfærdigheder frem, når de skal dyste mod hinanden i OMBOLDs traditionsrige sponsorcup, hvor der spilles til fordel for det danske Hjemløselandsholds deltagelse i VM i gadefodbold for mennesker ramt af hjemløshed.

Hjemløselandsholdet stiller op til holdbillede
Hjemløselandsholdet stiller op til holdbillede OMBOLD

Solen er langsomt begyndt at vise sig fra sin mere gavmilde side, og det betyder, at det igen er blevet den tid på året, hvor OMBOLDs traditionsrige sponsorcup løber af stablen i København.

Sponsorcuppen er en festlig fodboldturnering med et godt formål, hvor OMBOLD, der står bag hjemløselandsholdet, samler penge ind til hjemløselandsholdenes rejse til Homeless World Cup, der i år spilles i Sydkorea.

I år sender OMBOLD både et kvinde- og et herrehjemløselandshold til VM på den anden side af jorden. Og ifølge direktør i OMBOLD, Martin S. Pedersen, kan værdien af hjemløselandsholdet ikke undervurderes:

- På hjemløselandsholdet bruger vi fodbolden, og det fællesskab der følger med, til at skabe positive livsforandring for de 16 mænd og kvinder, der er udtaget. Mange spillere kommer videre i uddannelse, arbejde og bolig efter forløbet hjemløselandsholdet. Det er i sig selv en succes, men spillerne på hjemløselandsholdet bliver også forbilleder for andre udsatte mennesker og viser med deres historier, at hjemløshed kan være en midlertidig tilstand, der kan ændres med den rette støtte og vejledning.

At sende to hjemløselandshold afsted til VM er en dyr omgang for en NGO, og derfor glæder Martin S. Pedersen sig også over den store opbakning hjemløselandsholdet:

- Vi bruger primært vores midler på at få så mange udsatte mennesker til at spille fodbold som muligt. Det er derfor fantastisk, at så mange partier, virksomheder og organisationer prioriterer deres tid og penge på at støtte op om de danske hjemløselandshold, som ellers ikke ville kunne repræsentere Danmark ved VM i hjemløsefodbold.  

Politiske arvefjendeopgør, gensyn med tidligere fodboldstjerner og debut til hjemløselandsholdene

Sponsorcuppen er først og fremmest en festlig fodboldturnering, men når man kigger på deltagerlisten, vil man hurtigt kunne spotte, at turneringen vil lægge bane til nogle store politiske arvefjendeopgør. Der vil både være opgør, der strækker sig hen over midten og opgør på samme fløj, men lige meget hvad, bliver det med garanti en festlig omgang.

Udover de politiske (fodbold)kampe vil man også kunne opleve en række tidligere fodboldstjerne trække fodboldtrøjen over hovedet. OMBOLD har hele to ambassadørhold med en række tidligere fodboldstjerner, og derudover deltager oldboys-landsholdet og all star kvindelandsholdet også.

Sidst, men absolut ikke mindst, vil dette års hjemløselandshold spille deres første turnering sammen til sponsorcuppen.

Praktisk info
Dato: Onsdag den 22. maj 2024.
Tid: 14.00 til 18.30.
Sted: Ofelia Plads i København.

Nøgleord

Kontakter

Ombold

NGO’en OMBOLD er med hjemløselandsholdet i spidsen et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte mennesker. Fodboldfællesskabet danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, og gennem fællesskabet skaber spillerne nye venskaber og forøget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

OMBOLD-logo

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Udsatte skal dyrke mere idræt: OMBOLD vil nå flere udsatte gennem nye idrætsinitiativer15.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

OMBOLD har siden 2003 brugt fodbold og det fællesskab, der følger med, til at skabe positive livsforandringer for mennesker i udsatte positioner. Gennem et 3-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med 6 millioner kroner, vil OMBOLD overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og gang/løb, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye