NEXT Uddannelse København

KEA, TEC og NEXT indgår partnerskabsaftale

Del

De tre uddannelsesinstitutioner skal samarbejde om at gøre erhvervsrettede uddannelser mere attraktive. Målet er at synliggøre karrieremuligheder og skabe øget politisk fokus på uddannelsesbarrierer.

Danmark har hårdt brug for, at flere vælger erhvervsrettede uddannelser. Der mangler håndværkere, teknikere og professionsbachelorer, der kan hjælpe med at gennemføre den grønne omstilling – og manglen ser kun ud til at blive større. Samtidig søger færre og færre ind på erhvervsuddannelser.

KEA, TEC og NEXT har indgået et samarbejde om at få flere til at vælge erhvervsrettede uddannelser. Målet er at synliggøre de mange attraktive uddannelses- og karrieremuligheder, der er forbundet med at tage en erhvervsrettet uddannelse.

Et kringlet uddannelsessystem for faglærte

Det skal bl.a. ske gennem tæt samarbejde om fælles materialer og vejledning om karrieremuligheder. Samtidig vil de tre uddannelsesinstitutioner forsøge at skabe øget politisk fokus på behovet for at styrke søgningen til de erhvervsrettede uddannelser – og på de strukturelle ændringer, der er nødvendige, hvis erhvervsuddannelser skal blive mere attraktive.

“Alt for få kender til mulighederne for at videreuddanne sig, når man står med et svendebrev i hånden. Det skal vi have gjort noget ved. Derfor går vi nu sammen med NEXT og KEA om at styrke tværfaglig efter- og videreuddannelse. Det er nødvendigt, fordi arbejdsmarkedet skriger på specialiseret, faglært arbejdskraft,” siger Morten Emborg, direktør på TEC - Technical Education Copenhagen.

“Vi har brug for stærke alliancer og samarbejdspartnere for at kunne sætte de erhvervsrettede uddannelser på dagsordenen og påvirke politikere og andre interessenter. Jeg er meget tilfreds med, at vi med aftalen forpligter os til at styrke vores samarbejde på skolerne omkring vejledningsmaterialer, faglige oplæg og efteruddannelsesmulighederne,” forklarer Ole Heinager, adm. direktør på NEXT.

“Vejen igennem uddannelsessystemet er mere kringlet for faglærte end for akademikere. Det er et stort problem, for en uddannelses attraktivitet står og falder med de muligheder, den tilbyder. Det er derfor en bunden opgave at udfolde de attraktive uddannelses- og karriereveje, de erhvervsrettede uddannelser tilbyder, og det glæder vi os på KEA til at gøre sammen med TEC og NEXT,” siger Steen Enemark Kildesgaard, rektor på KEA - Københavns Erhvervsakademi.

Partnerskabsaftalen er ledsaget af en handleplan og er underskrevet af alle tre direktører; Ole Heinager, adm. direktør på NEXT, Steen Enemark Kildesgaard, rektor på KEA - Københavns Erhvervsakademi, og Morten Emborg, direktør på TEC.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

NEXT Uddannelse København

NEXT Udddannelse København er en stor uddannelsesinstitution med uddannelser på 12 adresser i København og Storkøbenhavn. NEXT udbyder gymnasieuddannelser, erhvervsuddannelser, 10. klasse samt kursus og efteruddannelse.

Følg pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye