Danmarks Idrætsforbund

Stærkt dansk badmintonhold klar til Paris

Del

Danmarks Olympiske Komité har udtaget de ni badmintonspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris.

De færreste glemmer næppe Viktor Axelsens gyldne glædestårer efter OL-triumfen i Tokyo 2021. Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens fantastiske sølvmedalje i Rio 2016 vækker også smukke badmintonminder. Eller hvad med Poul-Erik Høyers jubelbrøl og OL-guld i Atlanta 1996? 

Sådan kunne vi blive ved. Danske badmintonspillere har leveret et væld af fantastiske olympiske præstationer og oplevelser, siden sporten kom på OL-programmet i 1992.  

Nu står dansk badminton endnu engang klar til at samle danskerne om fjerbolden til OL. Danmarks Olympiske Komité har udtaget de ni spillere, der til sommer indtager Porte de la Chapelle Arena i Paris ved den olympiske badmintonturnering. 

De ni spillere er:
Mia Blichfeldt, (damesingle)
Anders Antonsen, (herresingle)
Viktor Axelsen, (herresingle)
Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, (damedouble)
Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup, (herredouble)
Alexandra Bøje og Mathias Christiansen, (mixeddouble)

”Danmark har ualmindeligt stolte OL-traditioner på badmintonbanen, og det er en sport, som i den grad kan samle den danske befolkning og skabe rød-hvid OL-feber. Det, er jeg sikker på, også kommer til at ske i Paris med dette fantastiske badmintonhold, hvor alle spillere hører til i den absolutte verdenselite,” siger chef de mission i DIF, Søren Simonsen. 

Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark, siger om udtagelserne: 

”Danmark hører til blandt verdens førende badmintonnationer, og vi har tradition for at være med i kampen om OL-medaljerne. Det tror jeg også, at vi vil være i Paris, og jeg er rigtig glad for, at vi er repræsenteret i alle kategorier. Især i herresingle står vi stærkt med den regerende olympiske mester Viktor Axelsen og Anders Antonsen, som har vist imponerende takter i begyndelsen af året, og i herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup, der vandt VM-sølv i 2023.. ” 

Samtlige ni danske spillere repræsenterede også Danmark ved OL i Tokyo 2021, og elite- og sportschef, Jens Meibom, i Badminton Danmark har store forventninger til de danske badmintonstjerner.  

”Vi sender et hold med masser af rutine og erfaring. Et hold, hvor alle spillere har været til OL før, og som vi tror på kan levere nogle rigtig gode præstationer til OL. Vores målsætning er at vende hjem fra OL med en medalje, og det går vi stenhårdt efter at lykkes med,” siger Jens Meibom.  

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Billeder til fri redaktionel brug kan hentes her


Fakta om de danske OL-deltagere i badminton:

Mia Blichfeldt:
Født: 19. august 1997
Damesingle
Udvalgte resultater: Vandt i 2014 DM i damesingle som den yngste nogensinde og vandt året efter junior-EM. Har siden vundet blandt andet Spanish International, Dutch Open, European Games og German Open.

Anders Antonsen
Født: 24. april 1997
Herresingle
Udvalgte resultater: Er forsvarende europamester og har derudover vundet blandt andet VM-sølv i 2019 og VM-bronze 2023, Indonesia Masters og Denmark Open.  

Viktor Axelsen
Født: 4. januar 1994
Herresingle
Udvalgte resultater: Vandt U/19-VM i 2010 som den første europæer nogensinde og har siden vundet en lang række store internationale turneringer, herunder All England i 2020 og 2022, VM i 2017 og 2022 og ikke mindst OL-guld 2021. 

Anders Skaarup Rasmussen:
Født: 15. februar 1989
Herredouble
Udvalgte resultater: Har sammen med Kim Astrup tidligere vundet blandt andet EM-guld, VM-sølv, Hong Kong Open, Spain Masters og China Open. 

Kim Astrup:
Født: 6. marts 1992
Herredouble
Udvalgte resultater: 
Har sammen med Anders Skaarup vundet blandt andet EM-guld, VM-sølv, Hong Kong Open, Spain Masters og China Open. 

Sara Thygesen:
Født: 20. januar 1991
Damedouble
Udvalgte resultater: Har vundet en række turneringer i både mixeddouble og damedouble siden 2014, blandt andet Belgian International, Dutch Open, German Open og Orleans Masters. Derudover EM-guld for hold med Maiken Fruergaard. 

Maiken Fruergaard:
Født: 11. maj 1995
Damedouble
Udvalgte resultater: Vandt i 2013 guld ved junior-EM og siden vundet i damedouble ved Swedish Masters, Belgian International og Croatian International. Derudover EM-guld for hold med Sara Thygesen.  

Alexandra Bøje:
Født: 6. december 1999
Mixeddouble
Udvalgte resultater: Vandt i 2016 guld ved junior-EM i både damedouble og mixeddouble og vandt samme år sin første seniortitel i Prag. Har blandt andet vundet Orleans Masters, Scottish Open og Singapore Open i mixeddouble med Mathias Christiansen.

Mathias Christiansen:
Født: 20. februar 1994
Udvalgte resultater: Har vundet en række titler i både mixeddouble og herredouble, herunder Dutch Open, Scottish Open, Orleans International og Finnish Open. Har blandt andet vundet Orleans Masters, Scottish Open og Singapore Open i mixeddouble med Alexandra Bøje.

Yderligere kommentarer:
Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29 42 04 43
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25 14 56 40
Jens Meibom, elite- og sportschef i Badminton Danmark, 40 27 23 26

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye