Kron Kommunikation

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg

Del

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser. 

16. maj genåbner Feskekörka efter en gennembribende renovering.
16. maj genåbner Feskekörka efter en gennembribende renovering. Foto Markus Esselmark Må bruges i media

Man skulle tro, at de var religiøse omkring fisk i Gøteborg, siden de har en Feskekörka, altså en fiskekirke på gøteborgsdialekt, og det er ikke langt fra sandheden i Sverige næststørste by, som er kendt for nogle af de bedste råvarer inden for fisk og skaldyr. Den gamle markedshal fra 1874 genåbner nu med et moderne udtryk, og flere af de originale dele af bygningen er kommet frem i lyset igen. 

”Med de nye restauranter og mange flere siddepladser bliver Feskekörka et levende samlingspunkt for byen og noget, man skal opleve som besøgende. Vi holder åbent alle dage hele året rundt, og alle skal føle sig velkomne til at nyde lækker mad fra havet, et godt glas og den smukke bygning. Feskekörkan bliver igen en vigtig del af livet og attraktionen ved Gøteborg. Vi ser nu frem til den første sommer med den nye udendørsservering, der er hyggeligt placeret ved vandet,” siger Emelie Feuk, salgsdirektør, Feskekörka. 

Restauranter, barer og en 28 meter lang fiskedisk

De nye restauranter byder på mad fra havet i tapasformat, der bliver en østerskiosk, streetfood, klassisk husmandsmad og mere elegante serveringer. Der er åbent både til frokost og til a la carte om aftenen. Til maden serveres veludvalgte vine, lokale øl og cocktails. Fiskehandleren sørger for det bedste fra havet ved den 28 meter lange fiskedisk.

Feskekörkas historie - ikonisk bygning fylder 150 år

Feskekôrka er én af Gøteborgs mest ikoniske bygninger, og i år fylder den fredede bygning 150 år. Til den runde dag er den nu blevet renoveret og teknisk opgraderet for at imødekomme nutidens og fremtidens krav. Der er lagt stor vægt på at bevare den oprindelige byggestil og det historiske udseende. Tømmeret, der er brugt til renoveringen af pælene, er omkring 180 år gammelt, dvs. ældre end den originale bygning. 200 stålpæle er blevet brugt til at forstærke kælderen for at forhindre bygningen i at glide ned i kanalen. 

Fiskesalget foregik i gamle dage på kajen langs Gøteborgs kanaler. I 1870 mente man, at Gøteborgs fiskemarked var for uhygiejnisk, og derfor besluttede man at bygge en markedshal. Bygningen stod klar i 1874, og de lokale omdøbte den hurtigt til Feskekörka. Arkitekten, Victor von Gegerfelt, var inspireret af nordiske stavkirker og nygotisk arkitektur med spidsbuede vinduer og en konstruktion uden skillevægge eller søjler. Da bygningen blev fredet i 2013, lagde man vægt på det karakteristiske arkitektoniske udtryk, dens vigtige rolle i bybilledet og den ikoniske status, den har for Gøteborg. 

Læs mere om Feskekörka

Om Gøteborg

Gøteborg blev grundlagt i 1621, og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Gøteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er Volvos hjemby og er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv. Byen er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. 
Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.

Göteborg & Co's mission er at få flere til at opdage og vælge Gøteborg som turistdestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turistaktører ved at lede og fremme udviklingen af ​​Gøteborg som en bæredygtig destination, så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turistindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

16. maj genåbner Feskekörka efter en gennembribende renovering.
16. maj genåbner Feskekörka efter en gennembribende renovering.
Download
Feskekörkan spisepladser ved baren Foto Peter Kvarnström
Feskekörkan spisepladser ved baren Foto Peter Kvarnström
Download
Feskekörkan kig over midtergangen Foto Peter Kvarnström
Feskekörkan kig over midtergangen Foto Peter Kvarnström
Download
Feskekörkan overblik Foto Peter Kvarnström
Feskekörkan overblik Foto Peter Kvarnström
Download
Feskekörkan interiør Foto Peter Kvarnström
Feskekörkan interiør Foto Peter Kvarnström
Download
Feskekörkan spisepladser ved vinduet Foto Peter Kvarnström
Feskekörkan spisepladser ved vinduet Foto Peter Kvarnström
Download

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Avatar-stjerner i kunstudstilling for havmiljøet i Vestsverige12.6.2024 09:56:32 CEST | Pressemeddelelse

Boutiquehotellet Pater Noster har siden åbningen i 2020 været en destination, der skiller sig ud i Vestsveriges skærgård. Det eksklusive hotel ligger på en lille, vejrbidt fyrpasserø, længst ude i den vestsvenske skærgård. Denne sommer finder kunstudstillingen "MUSES OF AVATAR" sted på øen. Den anerkendte undervandsfotograf Christy Lee Rogers har på opfordring fra filminstruktøren James Cameron og Disney skabt kunstfotografier til ære for verdenshavene. Kunstværkerne portrætterer filmstjernerne fra Avatar-filmene Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Kate Winslet under vandet. Hele fortjenesten fra kunstsalget vil gå til The Nature Conservancy - en organisation, der arbejder for at bevare havene.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye