Aabenraa Kommune

Unge har fået en digital indgang til støtte i Aabenraa Kommune

Del

Børn og unge har fået deres egen, digitale indgang til Aabenraa Kommune. ”Din Side – Den digitale indgang for børn og unge i Aabenraa Kommune” kan findes på Aabenraa Kommunes hjemmeside og har til formål at gøre det lettere for børn og unge at kontakte kommunen, hvis de får brug for hjælp, vejledning eller støtte.

”Din Side – Den digitale indgang for børn og unge i Aabenraa Kommune” er oprettet som led i den nye lovgivning, Barnets Lov, og henvender sig til de børn og unge, der har brug for hjælp, men ikke har voksne tæt på, der kan hjælpe dem.

På siden kan børn og unge få svar på nogle af de mest almindelige henvendelser, hvis de har brug for hjælp fra kommunen eller har spørgsmål om for eksempel deres rettigheder. Siden henvender sig til unge under 18 år, og der er også direkte hjælp gennem SMS eller opkald til Aabenraa Kommune, hvor fagpersonale sidder klar til at tage en snak om alt fra angst, forældres alkoholforbrug eller vold i hjemmet. 

- Barnets Lov styrker børn og unges rettigheder på en række punkter og har et grundlæggende fokus på at inddrage børnenes perspektiv i deres egne sager. Med den nye indgang får børn og unge i Aabenraa Kommune muligheden for selv at opsøge viden om kommunens arbejde med børn og unge, og siden giver mulighed for, at børn og unge på en nem og enkel måde kan komme i kontakt med kommunens Børne- og Familieafdeling, hvis de har behov for det, siger formand for Aabenraa Kommunes Børne- og Uddannelsesudvalg, Rasmus Elkjær Larsen og fortsætter:

- Kommunen er her for at kunne hjælpe børn og unge, men det er en forudsætning, at de ved, at vi er her, hvis de har brug for os. Med denne side og med Social- og Boligstyrelsens kampagne på området, tror jeg på, at vi kan være med til at oplyse vores kommunes børn og unge om de muligheder de har for at få hjælp.

Den nye indgang til unge under 18 kan findes på: https://aabenraa.dk/borger/boern-og-familie/dinside-den-digitale-indgang-til-boern-og-unge-i-aabenraa-kommune

Kontakter

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Rasmus Elkjær Larsen, tlf.: 23 62 10 10; e-mail: rel@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye