Trods trivselsfremgang: Hver femte finansansat er i risikozonen for at udvikle stress

Del

Trods fremgang i trivslen i finanssektoren er hver femte stresset i så høj grad, at det udgør en helbredsrisiko. Det viser ny analyse fra Finansforbundet.

Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet
Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet

Finansforbundets trivselsundersøgelse byger på 9.200 besvarelser, og 19 procent svarer i undersøgelsen, at de ”hele tiden” eller ”ofte” føler sig stressede. 20 procent svarer samtidig, at de trives ”i mindre grad” eller ”slet ikke”.

"Hver femte kollega i sektoren oplever stress i et omfang, som kan være helbredstruende. Det er et problem, som endnu ikke er løst godt nok. Det videre arbejde med at finde løsninger må og skal prioriteres af arbejdsgiverne. Og vi er mere end klar til samarbejde om sagen." siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.

Siden 2019 er andelen af medlemmer med ”høj stress” faldet med omkring 7 procentpoint, ligesom andelen, der trives, i samme periode også er steget med 7 procentpoint.

Udover de personlige konsekvenser for de berørte, deres kolleger, familie og virksomhed, har AE-rådet for nylig opgjort til de samlede omkostninger for samfundet relateret til stress til 55 mia. kroner årligt. Det kalder på en fortsat fælles indsats for at nå videre med løsningerne, mener Finansforbundet.

"De gode eksempler og initiativer skal vi have frem i lyset og lære af. Ikke blot som inspiration og opfordring, men som et meget tydeligt krav til arbejdsgiverne om at tage problemet og den videre indsats for et holdbart arbejdsliv dybt alvorligt’, siger Dorrit Brandt og fortsætter:

"Vi ser en ret stor forskel mellem virksomhederne. Det viser, at man faktisk kan gøre noget i den enkelte virksomhed, og at konkrete initiativer betyder noget for trivsel og for stress. Derfor skal vi også glæde os over, at der er noget, der lader til at virke, men vi er langt fra i mål. Vi har brug for, at alle initiativer, der kan mindske stressniveauet, kommer frem i lyset".

Nøgleord

Kontakter

Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Links

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye