Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rekordmange vil have den nyeste viden om selvskade

Del

Verdens største selvskadekonference samler i morgen 600 fagfolk på tværs af sundhedsvæsnet, kommuner og civilsamfund.

Billetterne blev revet væk til Den Nationale Selvskadekonference i København, hvor nyeste viden om selvskade bliver præsenteret af både danske og internationale eksperter.  Bag konferencen står Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, Team for selvskade i Region Hovedstadens Psykiatri og Psykiatrien i Region Midtjylland.

”Den Nationale Selvskadekonference er skabt med en ambition om at samle fagfolk fra hele landet til en dag med inspiration til og viden om, hvordan man bliver endnu bedre til at hjælpe og støtte mennesker, der skader sig selv. Forventningen er, at deltagerne rejser derfra med konkrete idéer til nye tilgange, som vil føre til positive forandringer for mennesker med selvskadende adfærd,” fortæller Sabine Elm Klinker, vicedirektør i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.

Momentum for bedre vilkår for mennesker med selvskade

Selvskade findes i mange former og alvorsgrader, og Den Nationale Selvskadekonference forsøger at indfange selvskade i bred forstand med alt fra de mere velkendte selvskadeformer til de nyere selvskadefænomener og fra den debuterende selvskade til den svære repetitive selvskade. At konferencen kan samle 600 fagfolk og dermed bliver den største af sin art i verden, viser ifølge leder af Team for Selvskade på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstadens Psykiatri, Lotte Rubæk, at der er et stort potentiale for at løfte behandlingen på området.

”Den massive interesse for denne konference fortæller os dels, at selvskade er et udbredt problem på tværs af sektorer, og dels at der lige nu er et stort momentum i forhold til at forbedre vilkårene for mennesker med selvskade. Vi ser frem til at kunne præsentere deltagerne for et spækket program, som forhåbentlig vil ruste dem endnu bedre til at møde de børn, unge eller voksne med selvskade, som de arbejder med til daglig.”

Ønsker at fremme og styrke vidensdeling

Det er anden gang, den historiske konference løber af stablen. I år er Psykiatrien i Region Midtjylland også en del af samarbejdet om konferencen.

”I Psykiatrien møder vi ofte mennesker, der kæmper med selvskadende adfærd. Vi ser derfor stor værdi i at fremme og styrke vidensdeling på området. Den Nationale Selvskadekonference er blevet et tilløbsstykke, og vi er glade for at kunne bidrage til det vigtige samarbejde,” fortæller Kristine Dietz Godt, cand.psych, ph.d. på Afdeling for Depression og Angst på AUH, Psykiatrien i Region Midtjylland.

I år sætter Den Nationale Selvskadekonference blandt andet fokus på:

  • En samlet forståelse af selvskadens vide landskab
  • Selvskade blandt elever på skoler og i uddannelser
  • Nye tilgange til selvskade på døgnafsnit
  • Digital selvskade – når unge skader sig selv anonymt på sociale medier
  • Digital behandling af selvskadende adfærd
  • Sex som selvskade

Se hele programmet og læs mere på Selvskadekonferencen.dk.

Kontakter

Om Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende.

Hvert år rådgiver og støtter vi mere end 5.000 mennesker, der har brug for hjælp, og vi har rådgivninger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Følg pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye