Styrket rådgivning for patienter med livstruende sygdomme

Del

Øst-, midt- og vestjyske patienter, som er alvorligt syge af kræft og visse hjertesygdomme, får særligt tilbud om patientvejledning via Patientkontoret i Region Midtjylland. 

- Jeg er glad for, at vi med den nye, styrkede rådgivning kan sikre, at alvorligt syge patienter hurtigt kan få hjælp og vejledning i forhold til, om deres rettigheder er overholdt og om hospitalet har gjort det, de skulle, siger Purnima Erichsen, formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland.
- Jeg er glad for, at vi med den nye, styrkede rådgivning kan sikre, at alvorligt syge patienter hurtigt kan få hjælp og vejledning i forhold til, om deres rettigheder er overholdt og om hospitalet har gjort det, de skulle, siger Purnima Erichsen, formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland. Region Midtjylland.

En ny og styrket patientrådgivning målrettet patienter med livstruende sygdomme i Region Midtjylland skal sikre, at patienter, som er alvorligt syge af kræft og visse hjertesygdomme, i endnu højere grad end i dag nemt og hurtigt kan komme i kontakt med en patientvejleder og få den vejledning om deres patientrettigheder og behandlingsforløb, som de har behov for.

Den nye patientrådgivning etableres under Patientkontoret, som årligt besvarer mere end 50.000 henvendelser fra patienter og pårørende, der har brug for råd og vejledning i forbindelse med deres møde med sundhedsvæsenet. 

Patientkontoret dedikerer to medarbejdere til at varetage den nye opgave og sikrer dermed, at patienter med livstruende sygdomme prioriteres højest, og at de møder patientvejledere, der er særligt klædt på til opgaven.

- Jeg er glad for, at vi med den nye, styrkede rådgivning kan sikre, at alvorligt syge patienter hurtigt kan få hjælp og vejledning i forhold til, om deres rettigheder er overholdt og om hospitalet har gjort det, de skulle. Vi får mulighed for at prioritere henvendelser fra patienter med livstruende sygdomme, så de i mange tilfælde kan få svar på deres henvendelse samme dag eller dagen efter, og vi kan sikre, at sagerne bliver fulgt helt til dørs, siger formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland Purnima Erichsen (K).  

Patienter, som er i målgruppen for det nye tilbud, bliver gjort opmærksomme på muligheden gennem indkaldelsesbreve til undersøgelser og behandling, ligesom der på Patientkontorets hjemmeside bliver gjort opmærksom på muligheden. 

De særligt udpegede patientvejledere kommer også til at holde oplæg om reglerne for maksimale ventetider i forbindelse med livstruende sygdom for forløbskoordinatorer, lægesekretærer og andre interesserede på hospitalerne 

Styrkelsen af patientrådgivningen sker med midler fra regeringens Sundhedspakke fra 2023. Hospitalsudvalget i Region Midtjylland har netop indstillet til Forretningsudvalget at pengene udmøntes til styrkelsen af patientrådgivningen. Forretningsudvalget og regionsrådet tager endelig stilling til udmøntning af pengene senere på måneden. 

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye