Turbine Forlaget A/S

Roman om revolutionens snarlige komme

Del

I Hans Peter Madsens første roman, Hyldemeter, er revolutionen på vej. Det mener i hvert fald A., der har set verdensordenens omvæltning lure lige rundt om hjørnet. Nu har han besluttet sig for at indsamle beviserne på den forestående revolution, beskederne fra avantgarden, og hans bedste ven skal hjælpe ham.

Romanens forside prydes af Allan Ottes maleri "The Great Divide 2"
Romanens forside prydes af Allan Ottes maleri "The Great Divide 2"

Hvor opstår forandringen? Hvad skal der til for, at samfundet kan blive et radikalt andet?

Det har A. et bud på. A. er startet i klassen, efter hans far er gået konkurs med en enorm farm, og som alle børn er A. en samler. Men hvor hovedpersonen i Hyldemeter, Hans Peter, samler på pokémonkort, samler A. på ord. Han kender navnene på kornsorterne, selvfølgelig, og de af blomsterne i grøftekanten, der ikke er blevet sprøjtet væk eller fjernet af de kommunale slåmaskiner. Og han kan se en ændring, der er ved at indfinde sig i sproget. Et ulmende oprør. En revolution, der starter i dialekten. I pølsemændenes forkerte brug af ejefaldsapostroffer. I seminarieundervisernes meningsløse ordsuppe.

Nu samler A. på beviser for revolutionens snarlige komme. Små originale formuleringer, de første vådeskud og løse kugler i den kommende opstand. Han har dem i en hemmelig kasse. Som Hans Peter ikke må åbne.

”Det handler om revolution, sagde A. En sproglig omfordeling og som resultat deraf en økonomisk. Ikke at jeg ved præcis, hvordan det skal gå til. Du må bære over med mig, jeg er kun tretten […] Når jeg indsamler disse tekster, så er det som led i en revolution. Først sproget, så verdensmarkedet.” (fra Hyldemeter)

Hyldemeter er en roman om udbytning, erindring, venskab og længsel. Om dem, der ejer vores fælles jord, og ikke kan gå konkurs, ikke rigtigt. Om at opgive at blive elsket og nu bare gerne vil ynkes. Om at give fanden i det hele og blive bankrådgiver.

Hans Peter Madsen (f. 1995) er cand. mag i litteraturhistorie. Han bor i Engesvang og arbejder som skønlitterær oversætter, tekstredaktør og skriveunderviser. Hyldemeter er hans første roman. Han har tidligere udgivet novellesamlingen Brænd huset ned, giv træet vand, der fik fem stjerner i Berlingske med ordene: ”Debutant har skrevet årets sjoveste bog.”

Om Hyldemeter er en sjov bog, må være op til læserne og anmelderne at vurdere. Den handler ifølge Hans Peter Madsen også om det vedkvægende ved at indse, at man er kedelig og ikke behøver at stresse over at skulle være noget særligt. I bogens slutnoter åbenbarer han, at plottet i Hyldemeter er planket fra en anden roman, og dermed antydes det, at heller ikke forfatteren selv er noget ekstraordinært.

Fakta om romanen:

Titel: Hyldemeter
Forfatter: Hans Peter Madsen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788743602408
Sidetal: 239
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 17. maj 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Romanens forside prydes af Allan Ottes maleri "The Great Divide 2"
Romanens forside prydes af Allan Ottes maleri "The Great Divide 2"
Download
Hans Peter Madsen har tidligere udgivet den anmelderroste novellesamling "Brænd huset ned, giv træet vand". "Hyldemeter" er hans første roman.
Hans Peter Madsen har tidligere udgivet den anmelderroste novellesamling "Brænd huset ned, giv træet vand". "Hyldemeter" er hans første roman.
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye