Estate

Der er 18.000 færre boliger til salg nu end for ti år siden

Del

Historisk er 2024 igen et år med et lavt boligudbud. Om niveauet holder året ud, afhænger i høj grad af renteudviklingen, vurderer landsdækkende mæglerkæde.

Overvejer du at sælge din bolig, er lige nu måske ikke et helt dumt tidspunkt. Set i forhold til samme tidspunkt for ti år siden, er der i øjeblikket godt 18.000 færre boliger på markedet. Det gælder især huse og sommerhuse, hvor antallet af boliger til salg, er markant lavere nu end i 2014. 

Mens udbuddet af huse og sommerhuse er faldet med hhv. godt 10.500 og 7.500 boliger, er udbuddet af ejerlejligheder derimod blot faldet med godt 600 boliger. Det viser tal fra Finans Danmark, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Ifølge mæglerkæden er det en god tommelfingerregel, at det er gunstigt at være boligsælger i et marked med lavt boligudbud.

- Selvom udbuddet er steget det seneste år, er det stadig i den lave ende historisk. Det betyder, at man alt andet lige har færre konkurrenter og statistisk set dermed bør kunne forvente et hurtigere salg, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Det er dog forventeligt, at udbuddet stiger i årets begyndelse, men der er heldigvis også andre tal, der stiger.

- Optimismen hos landets sælgere og ejendomsmæglere er intakt. I hvert fald kan vi se, at udbudspriserne er blevet ved med at stige, også selvom de faktiske salgspriser har været mere ustabile de seneste par kvartaler, siger Thomas Hovgaard.

Om det lave boligudbud kommer til at præge resten af 2024, afhænger i høj grad af renteudviklingen.

- Når renten er høj, påvirker det traditionelt boligpriserne i negativ retning, fordi en bolig bliver dyrere at finansiere. Når vi har det scenarie, vil der være boligejere, der vælger at udskyde deres salgsplaner, fordi de håber, at renten vil falde igen og dermed give en højere salgspris på et senere tidspunkt, siger Thomas Hovgaard.

Antal udbudte boliger i Danmark

April 2014

April 2024

Parcel-/rækkehuse

41.959

31.395

Ejerlejlighed

7.692

7.066

Fritidshus

13.108

5.630

I alt

62.759

44.091

Kilde: Finans Danmark

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye