Tønder Kommune

Nyt tilbud til borgere med svær KOL

Del

Borgere med svær KOL kan gennem egen læge visiteres til nyt tilbud som supplement til den eksisterende behandling og kontrol.

Tønder Kommune kan nu tilbyde TeleKOL, der er et nyt initiativ rettet mod borgere, der lever med svær KOL.

TeleKOL er et supplement til den eksisterende behandling og kontrol, som borgere modtager enten på sygehuset eller hos deres praktiserende læge. Med dette tilbud bliver borgeren en aktiv deltager i at håndtere og identificere pludselige forværringer af deres sygdom.

Formålet med TeleKOL er at give borgeren større forståelse for deres sygdom, hvilket forhåbentlig resulterer i en forbedret livskvalitet, øget tryghed og stabilitet samt reducerede indlæggelser.

Hvis du bliver henvist til TeleKOL og er en egnet kandidat, vil du modtage en tablet og måleudstyr, som kan registrere vægt, iltniveau i blodet og puls. En erfaren sygeplejerske vil give dig grundig instruktion i brugen af udstyret.

Som deltager i TeleKOL skal du selv måle dine vitale værdier og indtaste dem på tabletten. Den ansvarlige sygeplejerske vil følge op på dine målinger på fastsatte dage i ugen. Hvis der observeres tegn på forværring, vil sygeplejersken kontakte dig, og I vil sammen drøfte næste skridt i din behandling.

Vi vil løbende arrangere evalueringssamtaler enten via telefon eller videomøde - tilpasset individuelt til dig.

Det er vigtigt at understrege, at TeleKOL ikke er en akutløsning. Hvis du oplever akut forværring af dine symptomer, skal du kontakte din praktiserende læge, vagtlægen eller ringe til 1-1-2.

Henvisninger til TeleKOL skal foretages gennem din praktiserende læge eller det sygehus, hvor du er tilknyttet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye