Øresundsbron

Fantastiske nyheder: Ny skatteaftale mellem Sverige og Danmark

Del

Danmark og Sverige er blevet enige om en ny og vigtig Øresundsaftale på skatteområdet.

Nu bliver hverdagen lidt lettere for grænsependlere og arbejdsgivere i Øresundsregionen.

Øresundsbron ser frem til den nye Øresundsaftale træder i kraft.
Øresundsbron ser frem til den nye Øresundsaftale træder i kraft.

For Øresundsregionen og Nordens største arbejdsmarked er det en stor nyhed, at regeringerne i Sverige og Danmark har offentliggjort, at de er blevet enige om en ny Øresundsaftale. Det er meget positivt for udviklingen i arbejdsmarkedsintegrationen i Øresundsregionen.

I de sidste tre år har Øresundsbron sammen med Dansk Industri, Dansk Erhverv, Svenskt Näringsliv, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren og Greater Copenhagen arbejdet målrettet for at få beslutningstagerne til at indgå en ny skatteaftale til gavn for borgere og virksomheder i regionen.

Her er de tre hovedpunkter, der er inkluderet i den nye Øresundsaftale:

  • Tre-månedersreglen revideres til en årsregel
  • Skat på arbejde skal opgøres og betales i arbejdsgiverlandet
  • Offentligt og privat ansatte skal omfattes af de samme regler

– Den nye Øresundsaftale er et tydeligt bevis på at samarbejde mellem organisationer, erhvervsliv og politikere, uanset partifarve, er en forudsætning for at udnytte potentialet i Øresundsregionen, siger Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbron, og fortsætter:

– Fra Øresundsbrons side vil vi gerne takke minister for nordisk samarbejde Jessika Roswall (M), minister for nordisk samarbejde Morten Dahlin (V), finansminister Elisabeth Svantesson (M), skatteminister Jeppe Bruus (S) og alle andre involverede for en vigtig aftale, der er til stor gavn for indbyggere og arbejdsgivere i regionen. Aftalen vil bidrage til, at flere mennesker og virksomheder nemt og enkelt kan leve, arbejde og drive virksomhed på tværs af Øresund.

I januar 2024 på konferencen Øresund Talks understregede blandt andre Dansk Industris direktør Lars Sandahl Sørensen, Minister for nordisk samarbejde Morten Dahlin og Øresundsbrons direktør Linus Eriksson vigtigheden af en ny skatteaftale både for pendlere og erhvervsliv.

Øresundsbron ser frem til den nye Øresundsaftale træder i kraft i 2025 - en virkelig god start på året for Øresundsbrons 25-års jubilæum.

Kontakter

Om Øresundsbron

Øresundsbron bygger broer mellem mennesker, muligheder og oplevelser i hele Øresundsregionen. Øresundsbro Konsortiets opgave er at eje og drive Øresundsbron - en bro, en tunnel og den kunstige ø, Peberholm. En 16 kilometer lang fast forbindelse mellem Danmark og Sverige.

Følg pressemeddelelser fra Øresundsbron

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Øresundsbron

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye