Green Power Denmark

Energisektoren beskæftiger 4.800 nyuddannede

Del

Grøn omstilling kræver hænder og hoveder. En analyse fra Green Power Denmark viser, at energisektoren er flittig til at ansætte nyuddannede kolleger med vidt forskellig uddannelsesmæssig baggrund.

Der er behov for markant flere hænder og hoveder i energisektoren i de kommende år, når der skal udvikles ny teknologi, nedgraves kabler og opstilles havvindmøller for at sikre såvel eksport og elektrificering.

For at løfte disse og andre opgaver ansætter energisektoren mange nyuddannede kolleger. I 2023 drejede det sig ifølge en analyse fra Green Power Denmark om 4.800 fuldtidsansatte.

- Den grønne omstilling kræver færdigheder inden for teknik, it, økonomi, markedsføring og meget andet. Det er opmuntrende, at energisektoren ansætter mange nyuddannede til at løfte opgaverne og til at bidrage til elektrificeringen, siger teknologidirektør Jørgen S. Christensen fra Green Power Denmark.

Sammen med VELTEK inviterer Green Power Denmark i morgen, tirsdag, knap 800 studerende på studiedag på konferencen EL & TEKNIK ’24 i Odense. Med 165 udstillere og op mod 8.000 besøgende over tre dage er EL & TEKNIK Danmark største elfagmesse. Programmet for studiedagen henvender sig primært til uddannelserne for elektrikere, elinstallatører og energiteknologer.

- Vi glæder os til at tage imod de mange studerende og håber, at de med en god oplevelse i Odense får mod på at stile efter et job i energisektoren, hvor der er enormt mange muligheder. Vi kan tilbyde et spændende og vigtigt indhold, og der er brug for alle gode kræfter til at udvikle og etablere fremtidens klimavenlige løsninger, siger Jørgen S. Christensen.

I forhold til elektrificeringen af det danske samfund investerer energisektoren i disse år milliardbeløb på at omstille el- og fjernvarmeproduktionen fra kul, olie og naturgas til grønne løsninger med masser af vind- og solenergi i elnettet. Forbruget af elektricitet ventes at vokse i takt med, at transport, opvarmning og industri bliver elektrificeret.

- Omstillingen kræver både kolleger, der er dygtige med skruetrækkere og svejseapparater, og kolleger, der kan foretage avancerede beregninger og tænke kreativt. Hvis de unge kan kombinere flere af disse egenskaber, er det et ekstra plus, for teori og praksis mødes ofte i energisektoren, siger Jørgen S. Christensen.

Analysen fra Green Power Denmark viser, at de nyuddannede ansættes over hele landet med flest i Midtjylland. Analysen tager ikke højde for tidligere uddannede, der skifter til energisektoren.

Tal fra Green Power Denmark viser, at der i 2030 er behov for 45.000 ekstra ansatte end i dag for at sikre såvel elektrificering, produktion og eksportforventninger.

Fakta om Green Power Denmarks analyse

Energisektoren havde i 2023 knap 4.800 nyuddannede ansat – altså personer, der blev færdige med deres uddannelse i løbet af 2021/22.

Sådan er deres baggrund:

Længere videregående uddannelse (fx ingeniør og cand.merc.): Ca. 1.500.

Mellemlang videregående uddannelse (fx maskinmester, ingeniør, finans/markedsføringsøkonom): Ca. 1.500.

Erhvervsfaglige uddannelser (fx elektrikere og maskinteknikere): Ca. 1.250.

Kortere videregående uddannelse (fx laboranter og økonomiske uddannelser): Ca. 500.

Ph.d.: Ca. 50.

De nyuddannede er ansat overalt i landet:

Nordjylland: 700

Midtjylland: 1.650

Region Syddanmark: 1.100

Regioner Hovedstaden: 1.150

Region Sjælland: 200

Kontakter

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark20.6.2024 09:54:40 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye