Lemvigh-Müller A/S

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

Del

Konkrete og målbare initiativer til reduktion af CO2e-udledning sætter klimaindsatsen hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller i system. Det skal bidrage til at dæmpe den globale temperaturstigning.

Pernille Kiær, bæredygtighedschef hos Lemvigh-Müller, ser en aktuel godkendelse af stål- og teknikgrossistens forpligtende klimamål som et effektivt værktøj til at bidrage til at begrænse den globale opvarmning.
Pernille Kiær, bæredygtighedschef hos Lemvigh-Müller, ser en aktuel godkendelse af stål- og teknikgrossistens forpligtende klimamål som et effektivt værktøj til at bidrage til at begrænse den globale opvarmning. Foto: Claus Kunckel

Som en af de første danske virksomheder i sin kategori har Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, fået godkendt konkrete, målbare og forpligtende mål for reduktion af CO2e-udledning.

Effektivt klimaværktøj
Godkendelsen, som lige er løbet ind, kommer fra den internationale organisation Science Based Target initiative (SBTi). Med den har Lemvigh-Müller fået et effektivt værktøj til at bidrage til at nå målene i Paris-aftalen, en handlingsplan der skal begrænse den globale opvarmning indgået af de 196 medlemslande i FN’s klimakonvention.

”Med SBTi’s godkendelse har vi fået bekræftet, at vi arbejder seriøst med klimatiltag, og at vores metoder og beregninger er så gode, som de kan være på nuværende tidspunkt. Vi er godt i gang med klimatiltag, og vi kan nu lave konkrete handlingsplaner for at nå vores godkendte klimamål. Samtidig kan vi måle vores fremdrift og dokumentere, at vores initiativer kommer til at gøre en forskel. Det giver troværdighed i forhold til vores kunder, som i stadig højere grad trækker på os som samarbejds- og videnspartner i bæredygtighed – særligt i forhold til klimaspørgsmål,” siger Lemvigh-Müllers bæredygtighedschef, Pernille Kiær.

Blåstempling og kundefordel
SBTi-godkendelsen er en blåstempling af Lemvigh-Müllers klimatiltag, den er en fordel for virksomhedens kunder, og den kommer til at sætte retningen for Lemvigh-Müllers fortsatte klimaarbejde.

”At arbejde med SBTi bidrager til at øge forståelsen af og evnen til at håndtere de risici, der er forbundet med klimaforandringerne. Det er en drivkraft for kollegaer internt, men også i samarbejdet med vores kunder. Som fondsejet virksomhed arbejder vi gerne langsigtet sammen med vores kunder og tager ansvar for omverdenen – det gælder både på det sociale område og på klimaområdet,” siger Pernille Kiær.

Skal reducere egne udledninger som det første
Konkret forpligter SBTi-godkendelsen Lemvigh-Müller til at reducere virksomhedens såkaldte scope 1- og scope 2-udledninger, det vil sige egne direkte og indirekte udledninger af CO2e fra for eksempel køretøjer og bygningsdrift, med 50,4 pct. frem mod 2032. Scope 3-udledninger, det vil sige udledninger uden for virksomhedens egen kontrol, for eksempel fra produktionen af stål og fra anvendelsen af de produkter, Lemvigh-Müller sælger, skal reduceres med 30 pct. i samme periode. Værdierne er baseret på udledningerne i 2022.

I scope 3 er en del af udledningerne beregnet på baggrund af estimater og kvalificerede antagelser. Men det betyder ikke, at SBTi er et tag selv-bord, hvor man bare kan sætte nogle mål, som er lette at opfylde. Det forklarer Majken Løyche, sustainability specialist og en del af Lemvigh-Müllers bæredygtighedsteam med tre ansatte.

”SBTi vurderer virksomhedernes beregninger og udfordrer dem, hvis der er grund til det. Vi blev blandt andet spurgt, om det energitab, der vil være i strømkabler, når de er i brug hos vores kunder, var indregnet i vores scope 3-estimater. Det betød, at vi måtte tilbage til regnearkene,” siger hun.

Klimatiltag er allerede i gang
En række af de tiltag, Lemvigh-Müller har planlagt for at kunne realisere den reduktion af CO2e-udledninger, virksomheden har forpligtet sig til, er allerede ved at blive implementeret. Det handler blandt andet om udskiftning af brændstofbiler med elbiler, brug af HVO 100-biodiesel i forbindelse med distribution af teknikvarer, effektiviseret ståldistribution samt solceller på bygninger og konvertering til fjernvarme, hvor det er muligt.

Kontakter

Om Lemvigh-Müller A/S

Som Danmarks største stål- og teknikgrossist sørger Lemvigh-Müller hver dag for, at varer fra tusindvis af producenter bliver samlet, pakket og leveret til installatører, industrivirksomheder, forsyningsselskaber og byggepladser i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Lemvigh-Müller A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lemvigh-Müller A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye