Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren: Vestkystturismen styrkes med 14 mio. kr.

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov besøger i dag Ringkøbing-Skjern Kommune for bl.a. at drøfte udviklingen af den danske Vestkystturisme. Regeringen har med Finansloven for 2024 og en ekstraordinær millionindsprøjtning til dansk turisme afsat i alt 14 mio. kr. til udvikling af turismen på Vestkysten.

Dansk turisme er i god form, og det skyldes ikke mindst, at flere og flere har fået øjnene op for, at Danmark har masser at byde på som turistdestination.

Et af mange trækplastre er den jyske vestkyst, som regeringen har afsat i alt 14 mio. kr. til for at styrke turismen i området.  

Erhvervsminister Morten Bødskov:

”Danmark er et dejligt land, og rekordhøje overnatningstal for turister i 2023 vidner om, at omverdenen synes det samme. Dansk turisme står stærkt. Det momentum og potentiale skal vi udnytte. Det er derfor, regeringen vil forstærke indsatsen og tilføre turismen ved Vestkysten et løft på i alt 14 mio. kr. Det betyder, at flere turister i fremtiden kan nyde den stærke natur, få kulturoplevelser med familien og meget andet, som Vestkysten har at byde på.”

De 14 mio. kr. til udviklingsplanen for Vestkysten er aftalt med Finanslovsaftalen for 2024, samt via den millionindsprøjtning til dansk turisme, der blev aftalt i slutningen af 2023, hvor også de strategiske udviklingsplaner for udvikling af kyst- og naturturismen i andre dele af landet blev prioriteret.

Der arbejdes i øjeblikket på en ny national turismestrategi, og regeringen forventer at komme med forslag til udmøntning af en reserve på i alt 100 mio. kr. til en styrket turismeindsats. Initiativerne i strategien skal styrke turismen i hele landet.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye