Hvalpe hører ikke til i et yogastudie
Dyrenes Beskyttelse advarer imod trend med yoga kombineret med hvalpe. Det kan være skadeligt for hvalpene og er ikke en ansvarlig måde at omgås dyrene på.

Yoga med hundehvalpe er ikke så sødt og sjovt, som det måske kan lyde. Dyrenes Beskyttelse er bekymrede for fænomenet, da skrøbelige hvalpe ikke hører hjemme i et yogastudie.
- Hvalpeyoga kan føre til stress og overstimulering hos hvalpene. Når de placeres i et miljø, hvor de bliver påvirket af mange ukendte lyde, bevægelser og lugte, udsætter vi dem for unødvendig stress og overstimulering, og det er ikke på deres præmisser, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.
Hvalpeyoga, eller doga, fungerer typisk sådan, at der undervises i yoga i en halv time efterfulgt af en halv times leg og kæl med hvalpene. Doga tilbydes stadig kun få steder herhjemme, men Dyrenes Beskyttelse ønsker at stoppe det, før det bliver populært.
- Vi ved, at når noget bliver rigtig kommercielt, så risikerer vi, at dyrene bliver et redskab og i mindre grad opfattet som levende, sansende væsener af udbyderne. Det er fint, at folk gerne vil dyrke yoga, men det skal ikke gå ud over dyrene, siger Jens Jokumsen.
Allerede forbudt i Italien
Trenden er opstået i USA og har over de seneste år bredt sig rundt omkring i Europa. Den har fra starten været omdiskuteret, og Italien har nu som det første land forbudt trenden. Det har det italienske sundhedsministerium meldt ud ifølge The Guardian.
Fremover må annoncører af hundeyoga kun bruge voksne hunde. Det sker, efter, ministeriet er blevet gjort opmærksom på, at nogle yogaorganisationer har kontaktet hundeavlere og bedt om at låne deres hvalpe til yoga, indtil de bliver voksne.
- Det er udbud og efterspørgsel, og så snart der er penge i noget, så produceres der også efter det. Men varen, der efterspørges i dette tilfælde, er levende dyr. Vi frygter, at der i værste fald avles hvalpe med henblik på at bruge dem til yoga, men hvad så, når de bliver teenagehunde og ikke længere kan bruges til yoga? Vi frygter derfor også, at de hunde ender med at stå uden hjem, siger Jens Jokumsen.
Dyrenes Beskyttelse fraråder på det kraftigste, at hvalpe og killinger bruges i kommercielle aktiviteter, som i et yogastudie, da de netop er i den periode af deres liv, hvor de er mest følsomme over for sanseindtryk.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse glæder sig over domsfældelse i styg sag21.5.2025 14:37:25 CEST | Pressemeddelelse
Det skal medføre frakendelser af retten til dyr i sager om mishandling. Det mener Dyrenes Beskyttelse, der er tilfredse med, at de tiltalte blev kendt skyldige i sagen fra Mols Bjerge, og ansvaret for dyrenes lidelser nu er placeret.
Forfærdelig udvikling skal stoppes: Lange grisetransporter sætter igen rekord8.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Aldrig før har danske landmænd sendt så mange grise på lange dyretransporter. I 2024 blev flere end 13 millioner grise sendt ned igennem Europa på ture af mere end otte timers varighed. Udviklingen er en dyrevelfærdskatastrofe, og de lange transporter skal forbydes, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse til ministeren: Hjælp os med at stoppe kattekaos2.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har langt om længe fået et samlet katteregister, der skal gøre det nemmere at beskytte og finde savnede dyr. Men der er akut behov for obligatorisk mærkning og registrering af ejerkatte, hvis de massive problemer med dumpede, forvildede og misrøgtede katte skal løses.
Uerfarne rålam i trafikken: Maj byder på mange påkørsler25.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I slutningen af foråret begynder sidste års rålam at færdes rundt alene i søgen efter deres eget område at slå sig ned i. De er uerfarne og har derfor heller ikke helt styr på farerne i trafikken. Det medfører, at maj er en af de måneder med flest hjortepåkørsler.
Tre konkrete tiltag: Sådan sameksisterer vi med ulven23.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Paintballkugler, vogterhunde og en langt større anvendelse af ulvesikkert hegn skal være med til at sikre sameksistensen med ulve, lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum