Hvalpe hører ikke til i et yogastudie
Dyrenes Beskyttelse advarer imod trend med yoga kombineret med hvalpe. Det kan være skadeligt for hvalpene og er ikke en ansvarlig måde at omgås dyrene på.
Yoga med hundehvalpe er ikke så sødt og sjovt, som det måske kan lyde. Dyrenes Beskyttelse er bekymrede for fænomenet, da skrøbelige hvalpe ikke hører hjemme i et yogastudie.
- Hvalpeyoga kan føre til stress og overstimulering hos hvalpene. Når de placeres i et miljø, hvor de bliver påvirket af mange ukendte lyde, bevægelser og lugte, udsætter vi dem for unødvendig stress og overstimulering, og det er ikke på deres præmisser, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.
Hvalpeyoga, eller doga, fungerer typisk sådan, at der undervises i yoga i en halv time efterfulgt af en halv times leg og kæl med hvalpene. Doga tilbydes stadig kun få steder herhjemme, men Dyrenes Beskyttelse ønsker at stoppe det, før det bliver populært.
- Vi ved, at når noget bliver rigtig kommercielt, så risikerer vi, at dyrene bliver et redskab og i mindre grad opfattet som levende, sansende væsener af udbyderne. Det er fint, at folk gerne vil dyrke yoga, men det skal ikke gå ud over dyrene, siger Jens Jokumsen.
Allerede forbudt i Italien
Trenden er opstået i USA og har over de seneste år bredt sig rundt omkring i Europa. Den har fra starten været omdiskuteret, og Italien har nu som det første land forbudt trenden. Det har det italienske sundhedsministerium meldt ud ifølge The Guardian.
Fremover må annoncører af hundeyoga kun bruge voksne hunde. Det sker, efter, ministeriet er blevet gjort opmærksom på, at nogle yogaorganisationer har kontaktet hundeavlere og bedt om at låne deres hvalpe til yoga, indtil de bliver voksne.
- Det er udbud og efterspørgsel, og så snart der er penge i noget, så produceres der også efter det. Men varen, der efterspørges i dette tilfælde, er levende dyr. Vi frygter, at der i værste fald avles hvalpe med henblik på at bruge dem til yoga, men hvad så, når de bliver teenagehunde og ikke længere kan bruges til yoga? Vi frygter derfor også, at de hunde ender med at stå uden hjem, siger Jens Jokumsen.
Dyrenes Beskyttelse fraråder på det kraftigste, at hvalpe og killinger bruges i kommercielle aktiviteter, som i et yogastudie, da de netop er i den periode af deres liv, hvor de er mest følsomme over for sanseindtryk.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Hjorte ramt af fly og en odder i stuen: 2024 blev opsigtsvækkende for dyreredderne20.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De frivillige reddere hos Dyrenes Beskyttelse oplevede lidt af hvert i 2024, da de rykkede ud til knap 40.000 sager om dyr i nød.
Dyr dumpes stadig i stor stil16.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Over tusinde dyr er igen i år blevet dumpet, viser tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Det betyder, at der i 2024 i gennemsnit blev dumpet næsten 4 kæledyr om dagen. Organisationen håber, at 2025 bliver året, hvor dumping af dyr droppes.
Husk det nu: Affyringsperioden for fyrværkeri er ændret15.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
15. december starter salgsperioden for fyrværkeri til nytår, men som noget nyt må der i år først lovligt fyres af fra 31. december til 1. januar. Dyrenes Beskyttelse håber, at danskerne er bevidste om ændringen og på den måde tager mere hensyn til både dyr og mennesker.
Organisationer bekymrede for kæledyr: Stop salget af nikotinposer29.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at de små hvide snusposer bliver mere populære, ender flere og flere af dem på gaden og i naturen. Her kan de i værste tilfælde tage livet af hunde og andre dyr, der spiser dem. Det får nu en række organisationer til at råbe politikerne op. Og idéen om et politisk indgreb har tilsyneladende folkelig opbakning.
Organisationer i opråb: Stenbideren skal fredes nu27.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
For andet år i streg anbefaler DTU Aqua, at fiskeriet efter stenbidere stoppes. Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening og WWF står samlet om at kræve, at fødevareministeren i år følger anbefalingen, så de truede danske bestande får en chance for at genetablere sig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum