Hvalpe hører ikke til i et yogastudie
Dyrenes Beskyttelse advarer imod trend med yoga kombineret med hvalpe. Det kan være skadeligt for hvalpene og er ikke en ansvarlig måde at omgås dyrene på.

Yoga med hundehvalpe er ikke så sødt og sjovt, som det måske kan lyde. Dyrenes Beskyttelse er bekymrede for fænomenet, da skrøbelige hvalpe ikke hører hjemme i et yogastudie.
- Hvalpeyoga kan føre til stress og overstimulering hos hvalpene. Når de placeres i et miljø, hvor de bliver påvirket af mange ukendte lyde, bevægelser og lugte, udsætter vi dem for unødvendig stress og overstimulering, og det er ikke på deres præmisser, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.
Hvalpeyoga, eller doga, fungerer typisk sådan, at der undervises i yoga i en halv time efterfulgt af en halv times leg og kæl med hvalpene. Doga tilbydes stadig kun få steder herhjemme, men Dyrenes Beskyttelse ønsker at stoppe det, før det bliver populært.
- Vi ved, at når noget bliver rigtig kommercielt, så risikerer vi, at dyrene bliver et redskab og i mindre grad opfattet som levende, sansende væsener af udbyderne. Det er fint, at folk gerne vil dyrke yoga, men det skal ikke gå ud over dyrene, siger Jens Jokumsen.
Allerede forbudt i Italien
Trenden er opstået i USA og har over de seneste år bredt sig rundt omkring i Europa. Den har fra starten været omdiskuteret, og Italien har nu som det første land forbudt trenden. Det har det italienske sundhedsministerium meldt ud ifølge The Guardian.
Fremover må annoncører af hundeyoga kun bruge voksne hunde. Det sker, efter, ministeriet er blevet gjort opmærksom på, at nogle yogaorganisationer har kontaktet hundeavlere og bedt om at låne deres hvalpe til yoga, indtil de bliver voksne.
- Det er udbud og efterspørgsel, og så snart der er penge i noget, så produceres der også efter det. Men varen, der efterspørges i dette tilfælde, er levende dyr. Vi frygter, at der i værste fald avles hvalpe med henblik på at bruge dem til yoga, men hvad så, når de bliver teenagehunde og ikke længere kan bruges til yoga? Vi frygter derfor også, at de hunde ender med at stå uden hjem, siger Jens Jokumsen.
Dyrenes Beskyttelse fraråder på det kraftigste, at hvalpe og killinger bruges i kommercielle aktiviteter, som i et yogastudie, da de netop er i den periode af deres liv, hvor de er mest følsomme over for sanseindtryk.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
Pak hækkesaksen væk lidt endnu – og red liv i din have23.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For fugleunger, insekter og pindsvin er haven et sted, hvor de kan finde ro, skjul og føde - men hvert år går de en farlig sommer i møde med skarpe sakse og hækkeklippere. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor haveejere imod at klippe hækken for tidligt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum