Emirates Group offentliggør rekordregnskab for regnskabsåret 2023-24

Del

Både Emirates Group, Emirates og dnata præsterer markante stigninger i overskud og omsætning for regnskabsåret 2023-24. Koncernen har i perioden udvidet sine aktiviteter på alle markeder for at imødekomme den stærke efterspørgsel fra kunderne på koncernens produkter og tjenester.

  • Emirates Group opnår bedste finansielle resultat nogensinde med et rekordoverskud på AED 18,7 milliarder (DKK 35,2 milliarder), en stigning på 71% i forhold til 2022-23. Regnskabet viser desuden både rekordomsætning og rekordniveau af likvide aktiver.
  • Emirates (luftfartsselskab) opnår ligeledes rekordoverskud på AED 17,2 milliarder (DKK 32,4 milliarder) – det er en stigning på 63% i forhold til regnskabsåret 2022-23.
  • dnata (serviceselskab) offentliggør et overskud på AED 1,4 milliarder (DKK 2,6 milliarder), en markant forbedring i forhold til resultatet i 2022-23, der var på AED 331 millioner (DKK 623 millioner) sidste år.

DUBAI, UAE, 13. maj 2024 - Emirates Group har i dag offentliggjort koncernens årsregnskab for 2023-24. Regnskabet viser ny rekord for overskud, omsætning og likvide beholdninger.

For regnskabsåret, der sluttede den 31. marts 2024, offentliggjorde Emirates Group et rekordoverskud på AED 18,7 milliarder (DKK 35,2 milliarder), hvilket er en stigning på 71% sammenlignet med et overskud på AED 10,9 milliarder (DKK 20,5 milliarder) for sidste år. Koncernens omsætning var på AED 137,3 milliarder (DKK 258,6 milliarder), en stigning på 15% i forhold til sidste års resultater. Koncernens likvide beholdning var på AED 47,1 milliarder (DKK 88,7 milliarder), det højeste nogensinde og en stigning på 11% i forhold til seneste år 2022-23.

Det er værd at bemærke, at de samlede koncernoverskud for de seneste 2 år, på AED 29,6 milliarder (DKK 55,8 milliarder), overstiger det tab på AED 25,9 milliarder (48,8 milliarder), som koncernen led under pandemien i perioden 2020-2022.

FLERE FLY OG MEDARBEJDERE

I 2023-24 investerede koncernen samlet AED 8,8 milliarder (DKK 16,6 milliarder) i nye fly, faciliteter, udstyr, virksomheder og den nyeste teknologi for at understøtte koncernens vækstplaner.

Koncernens samlede arbejdsstyrke blev udvidet med 10% til 112.406 medarbejdere, det største antal nogensinde. Både Emirates og dnata øgede sine rekrutteringsaktiviteter over hele verden for at understøtte selskabernes vækst i aktivitetsniveau og for at styrke de fremtidige muligheder for vækst.

Rekrutterer i Danmark

Emirates har tidligere meldt ud, at koncernen sætter stor pris på deres danske kabinepersonale, og der afholdes derfor løbende rekrutteringsarrangementer indenfor dette område i Danmark. Det næste arrangement afholdes den 25. maj på Hotel Legoland i Billund.

ESG

I løbet af 2023-24 har Emirates Group iværksat talrige initiativer med fokus på miljø, mennesker, kunder og lokalsamfund.

I 2023-24 underskrev Emirates nye aftaler om levering af bæredygtigt flybrændstof (SAF) til sit Dubai-hub samt i Amsterdam og Singapore.

Selskabet gennemførte i 2023 den første A380 demonstrationsflyvning med 100% SAF i den ene motor. Under flyvningen indsamlede man data til støtte for branchens fælles bestræbelser på at muliggøre en fremtid med flyvning på 100% SAF.

I erkendelse af, at luftfartsselskaber i dag har begrænset mulighed for at reducere kulstofemissioner på en meningsfuld måde, etablerede Emirates en fond på 200 millioner dollars til at støtte R&D-projekter, der fokuserer på at reducere fossile brændstoffer i kommerciel luftfart. Det er også en grundlæggende mission for Air-CRAFT, et UAE-baseret forskningskonsortium for vedvarende og avancerede luftfartsbrændstoffer; samt The Solent Cluster, et britisk initiativ med fokus på produktion af lav-kulstof brændstoffer til en række sektorer, herunder luftfart.

dnata har fortsat sine investeringer i elektriske- og hybridkøretøjer til serviceselskabets globale flåde af servicemateriel (GSE), og tilføjede nye bagagetransportvogne, fragtlæssere og andre enheder til aktiviteterne i USA. dnata konverterede og renoverede desuden dieselkøretøjer i Italien, så disse nu kører påhydrogeniseret vegetabilsk olie og elektrisk strøm.

dnatas virksomheder i De Forenede Arabiske Emirater, herunder dnata Logistics, Arabian Adventures, Alpha Flight Services og City Sightseeing Worldwide, overgik til biobrændstof på selskabernes køretøjer med aktiviteter på 'landside'.

Koncernen øgede generelt sine investeringer i udvikling af arbejdsstyrken og lancerede et omfattende program af uddannelses- og træningsmuligheder for selskabets arbejdsstyrke i samarbejde med førende universiteter og nøglepartnere. Et Gender Balance Council er etableret, med henblik på yderligere at fremme ligestilling mellem kønnene inden for koncernen.

Emirates Group har udvidet sin ESG-rapportering i sin seneste rapport for 2023-24 inklusive GRI-standarterne. Emirates Group planlægger desuden at udvikle sin rapportering for at imødekomme ISSB- og CSRD-kravene i løbet af de kommende år.

EMIRATES - LUFTFARTSSELSKABET

I 2023-24 øgede Emirates den samlede passager- og fragtkapacitet med 20% til 57,7 milliarder ATKM, hvilket nærmer sig niveauet før pandemien.

Emirates genoptog sine ruter til Tokyo Haneda, tilføjede yderligere kapacitet til 29 andre destinationer og lancerede nye daglige flyvninger til Montréal, Canada.

Emirates indgik ydermere codeshare- og interlineaftaler med 11 nye partner-luftfartsselskaber, hvilket yderligere udvidede rækkevidden af ​​selskabets netværk. Ved udgangen af ​​marts 2024 omfattede Emirates' netværk 151 destinationer på seks kontinenter, herunder 10 destinationer, der dog kun betjenes af Emirates' flåde af fragtfly.

A380'eren & Premium Economy Class

Emirates udvidede antallet af ruter, som betjenes med selskabets flagskib: A380'eren samt det populære Premium Economy Class produkt til endnu flere byer i år, da yderligere 16 fly rullede fra luftfartsselskabets 2 milliarder dollars dyre retrofit-program. Flyene er fuldt renoveret med luftfartsselskabets nyeste signaturindretning og -produkter.

Pr. 31. marts 2024 betjente Emirates A380’ere 49 destinationer, og kunderne kunne benytte Emirates' Premium Economy Class til og fra 15 byer over hele verden.

Antallet af fly i flåden ved udgangen af marts 2024 var 260 stk. med en gennemsnitlig alder på 10,1 år.

I Emirates' ordrebog står der nu 310 fly, efter at selskabet har lagt ordrer til en samlet værdi af 58 milliarder dollars, for 110 yderligere enheder af Boeing 777'ere, 787'ere og Airbus A350'ere i forbindelse med Dubai Airshow 2023. Disse nye generationer af widebody-fly vil erstatte ældre fly og understøtte væksten i luftfartsselskabets flåde. Det hænger sammen med Emirates ønske om at flyve moderne fly, der er effektive at betjene, og i stand til at tilbyde kunderne stadig bedre komfort og flere oplevelsesmuligheder ombord.

Med øget kapacitet og stærk efterspørgsel på tværs af markederne steg Emirates' samlede omsætning for regnskabsåret med 13% til AED 121,2 milliarder (DKK 228,3 milliarder). Valutaudsving og devalueringer i nogle af luftfartsselskabets største markeder, især den pakistanske rupi, det egyptiske pund og den indiske rupi, påvirkede luftfartsselskabets indtjening negativt med 2,0 milliarder AED (DKK 3,8 milliarder).

Rekordoverskud trods stigende omkostninger

Emirates' samlede driftsomkostninger steg med 8% i forhold til seneste regnskabsår. Ejerskabsomkostninger (afskrivning og amortisering) og brændstofomkostninger var de to største omkostningskomponenter i 2023-24, efterfulgt af personaleomkostninger. Brændstof udgjorde 34% af driftsomkostningerne sammenlignet med 36% i 2022-23. 

Kombinationen af en stærk rejselyst på tværs af alle kundesegmenter og styrkelsen af selskabets globale netværk og stærke produkter, var medvirkende til, at selskabet opnåede et nyt rekordoverskud på 17,2 milliarder AED (DKK 15,2 milliarder), hvilket oversteg sidste års resultat på 10,6 milliarder AED, med en ekstraordinær overskudsmargin på 14,2%, hvilket markerer den bedste præstation i selskabetshistorie.

Emirates transporterede i alt 51,9 millioner passagerer (en stigning på 19%) i 2023-24, med en sædekapacitet, der steg med 21%. Luftfartsselskabet rapporterer enPassenger Seat Factor på 79,9% mod 79,5% sidste år.

Læs den fulde (engelske) pressemeddelelse her.

null

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

EMIRATES i Danmark

Historien om Emirates startede i 1985, da selskabet gik i luften med blot to fly. I dag råder Emirates over verdens største flåde af Airbus A380 og Boeing 777-fly, så selskabets rejsende kan nyde komforten ved flybranchens nyeste og mest effektive wide-body fly.

Emirates inspirerer rejsende over hele verden med et stadig voksende netværk af verdensomspændende destinationer, brancheførende underholdning ombord, regionalt inspireret køkken og service i verdensklasse.

Emirates flyver pt. til flere end 150 destinationer på seks kontinenter, og selskabet har fløjet på ruten København/Dubai siden 2011.

Emirates flyver alle ugens dage mellem Københavns Lufthavn og Dubai med en Boeing 777-300ER. 

Læs mere her.

Følg pressemeddelelser fra Emirates

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Emirates

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye