Erhvervsministeriet

Dansk vandteknologi skal sættes på verdenskortet

Del

Dansk vandteknologi skal blive en endnu større eksportsucces. Erhvervsminister Morten Bødskov møder derfor i dag en række førende virksomheder inden for vandteknologi for at drøfte, hvordan danske virksomheder kan være med til at løse globale vandudfordringer.

Nye temperaturrekorder, tørkeperioder, stigende nedbørsmængder og tiltagende oversvømmelser som følge af klimaforandringer. Udfordringer som danske vandteknologiske virksomheder skal bidrage til at løse, samtidig med at der skabes danske arbejdspladser.

Det er fokus, når erhvervsministeren i dag besøger Kamstrup og Aarhus Vand samt deltager i partnerskabsmøde med de lokale partnere bag erhvervsfyrtårnet for vandteknologi i Midtjylland.

Erhvervsminister Morten Bødskov:

"Danmark er i front på vand. Vi har nogle af verdens mest innovative virksomheder, der hver dag leverer løsninger til globale udfordringer. I Midtjylland har vi skabt et epicenter for udviklingen af vandteknologi. Det momentum skal vi udnytte. For udlandet ser allerede til Danmark for grønne løsninger, og her er vandteknologi ingen undtagelse. Derfor skal vi fortsætte de gode takter, så danske virksomheder fortsat kan skabe morgendagens løsninger, der kan eksporteres til resten af verden og markere dansk vandteknologi på den globale scene."

Ud over erhvervsministeren deltager blandt andre Ulrik Gernow, COO i Grundfos, Tom Heron, CEO i Seges Innovation og Kathrine Forsberg, CEO i Atea og bestyrelsesmedlem i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Erhvervsfyrtårn har skabt resultater

Erhvervsfyrtårnet har siden sin opstart i 2022 blandt andet etableret test- og demonstrationsfaciliteter til håndtering af urbant vand og klimavand, der kan hjælpe med at demonstrere løsninger i forhold til nogle af fremtidens klima- og miljøproblemer, samt opbygningen af en inkubations- og acceleratorindsats for iværksættere inden for vandteknologi.

I erhvervsfyrtårnets næste fase vil der være fokus på at bygge videre på det solide fundament, så man både styrker det vandteknologiske økosystem og understøtter danske virksomheders eksport af vandteknologi.

Læs mere om Erhvervsfyrtårnet i Midtjylland.         

 

null

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye