NY KURATOR TIL CISTERNERNE

Del

Frederiksbergmuseerne er stolte af at annoncere udnævnelsen af Tine Vindfeld som den nye kurator i Cisternerne. Med en imponerende baggrund fra kunstverdenen bringer Vindfeld ikke blot en dyb forståelse for samtidskunst, men også en vision om at forme Cisternerne til et centrum for kunstnerisk udforskning og fordybelse.

Siden Cisternerne i 2014 blev relanceret som kunsthal for samtidskunst, har de underjordiske kamre dannet rammerne for årlige stedsspecifikke udstillinger med et sideløbende program af højprofilerede og eksperimenterende kulturelle events. Den unikke atmosfære og historiske betydning som tidligere vandreservoir tilbyder et helt særligt miljø, hvor kunst og arkitektur forenes i en enestående symbiose. Den nye kurator, Tine Vindfeld, vil spille en central rolle i at udforske og videreudvikle dette potentiale.

Maria Gadegaard, direktør for Frederiksbergmuseerne, udtaler: "Tine Vindfelds dybe forståelse for samtidskunst og avanceret udstillingsproduktion - og hendes solide erfaring og netværk - er præcis det Cisternerne har brug for i de kommende år, hvor organisationen omkring de store udstillingsproduktioner skal udvikles og styrkes. Tine Vindfelds visionære tilgang vil uden tvivl både inspirere og engagere vores nuværende som kommende publikummer. Jeg glæder mig helt enormt til samarbejdet."

Tine Vindfeld har tidligere været ansat som specialkonsulent i Statens Kunstfond, hvor hun igennem 9 år bl.a. har været ansvarlig for den danske pavillon på Venedig Biennalen. Derudover har hun arbejdet både som kurator og som studio manager for billedkunstnere og har således en dyb forståelse for det tætte samarbejde med kunstnere og alle dele af udstillingsarbejdet.

Tine Vindfelds vision er at skabe kunstoplevelser, der ikke blot stimulerer sanserne, men også åbner op for nye perspektiver, følelsesmæssige forbindelser og intellektuel refleksion. "Jeg går ydmyg til opgaven med at skabe udstillinger til Cisternernes vilde og særegne rum og glæder mig til sammen med det dedikerede team at arbejde for at skabe kunstoplevelser, der fascinerer og berører vores publikum på en unik måde," udtaler Tine Vindfeld

Kontakter

www.frederiksbergmuseerne.dk

Billeder

Tine Vindfeld
Tine Vindfeld
Download
Cisternerne, rum uden udstilling. 
Foto: Johan Rosenmunthe
Cisternerne, rum uden udstilling. Foto: Johan Rosenmunthe
Download
Cisternerne, rum uden udstilling. 
Foto: Johan Rosenmunthe
Cisternerne, rum uden udstilling. Foto: Johan Rosenmunthe
Download

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Rune Bering: Net Works28.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

22. juni - 1. september 2024 Fernisering fredag den 21. juni Hen over sommeren præsenterer Rune Bering soloudstillingen ”Net Works” i Møstings. Som den flertydige titel slår an, er udstillingens overordnede omdrejningspunkt de net og strukturer, der omgiver os socialt og digitalt. Titlen refererer også til udstillingens skulpturelle objekter af net i varierede formater, til sociale og kulturelle netværk samt til de digitale systemers nærmest invasive indvirkning på stort set alle aspekter af vores tilværelse.

Fortid og nutid forbindes i ny udstilling af Anette Harboe Flensburg på Bakkehuset11.4.2024 15:46:58 CEST | Pressemeddelelse

25. april – 29. december 2024 I det historiske Bakkehuset, der var hjem for ægteparret Rahbek, blomstrede oplysningstidens idéer side om side med romantikkens naturfilosofi, mens hverdagslivet flettede sammen med kunstnerisk udfoldelse. Denne syntese viser sig ligeledes hos billedkunstneren Anette Harboe Flensburg. I særudstillingen 'Sten – Skelet – Silhuet' udfolder sig en fintfølende udveksling mellem kunstner og Bakkehuset.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye