Estate

Befolkningstilvæksten er vekslet til en kvart million flere husstande på 10 år

Del

Antallet af husstande er de seneste 10 år steget 8 procent. Det skyldes især en stigning i antallet af singleboliger. Der er behov for at bygge flere mindre boliger, lyder vurderingen.

Foto: Shutterstock

Mens den danske befolkning stiger gradvist, stiger også antallet af husstande som følge af befolkningstilvæksten. I 2014 var der 2.819.871 husstande i Danmark. 10 år senere er det tal steget med godt 8 pct., dvs. godt en kvart million, så der nu er 3.068.106 husstande i Danmark. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Estate har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Det stigende antal husstande er ifølge Estate ikke alene båret af befolkningstilvæksten.

- Befolkningstilvæksten er selvfølgelig den dominerende årsag til væksten, men det faktum, at flere og flere danskere vælger at bo alene i deres bolig, øger også antallet af husstande, som vi har set igennem mange år, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, at det stigende antal husstande er en af grundene til, at efterspørgslen på især små boliger er så stor.

- I navnlig de store byer har vi som følge af udviklingen set en eksplosion i priserne på de små boliger, som står i uforholdsmæssigt høj kurs, siger Thomas Hovgaard.

Ifølge Estate bør det derfor være en prioriteret indsatst at sikre, at det fremtidige boligbyggeri planlægges i overensstemmelse med husstandsudviklingen.

- Vi har ikke været gode nok til at bygge små boliger, som er til at betale for en enkelt indkomst. Og da intet tyder på, at udviklingen med et stigende antal singlehusstande er på retræte, ville det være fornuftigt både rent klimamæssigt og i forhold til husstandenes økonomiske råderum, som bliver mindre, når man skal bo i en større bolig, end der reelt er behov for, siger Thomas Hovgaard.

Antallet af husstande i Danmark i perioden 2014 - 2024

Årstal

2014

2016

2018

2020

2022

2024

Antal husstande

2.819.871

2.872.882

2.920.335

2.960.840

3.014.992

3.068.106

Kilde: Danmarks Statistik

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye