Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Pæn fremgang i salgspriserne landet over

Del

Salgspriserne for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse steg fra marts til april. Udviklingen gør sig gældende i stort set alle dele af landet.

Foto: Shutterstock

I april måned blev husene herhjemme solgt for i gennemsnit 17.089 kr. pr. kvadratmeter, svarende til en stigning på 1,3 pct. fra marts til april. Det fremgår af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Dermed er huspriserne steget i alle måneder siden årsskiftet, og har nu nået det højeste niveau siden oktober 2022.

Også sommerhusmarkedet ligger lunt i svinget. I april måned blev sommerhusene således solgt for i gennemsnit 22.792 kr. pr. kvadratmeter, svarende til en stigning på 2,7 pct. siden marts. Udviklingen glæder Mik Kristensen, der er adm. direktør i Nykredit Mægler, som er hovedkontor for Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING:

»Stigningen i priserne følger det mønster, vi tit ser i forårsmånederne, herunder ikke mindst fra marts til april. Men det er absolut positivt at huspriserne er steget i alle måneder siden januar. Og især når det så ovenikøbet er sket i forlængelse af en periode, hvor det ellers ikke har skortet på faktorer, som let kunne have trukket prisudviklingen i modsatte retning.«

Mest overraskende er det imidlertid, at den positive prisudvikling også gør sig gældende på ejerlejlighedsmarkedet, herunder i Københavns Kommune, hvor mange økonomer havde ventet et større prisfald som følge af overgangen til det nye boligskattesystem.

Stik mod forventningen er gennemsnitsprisen på ejerlejligheder imidlertid allerede nu tilbage på niveau med december 2023. På landsplan blev ejerlejlighederne således i april solgt for i gennemsnit 34.529 kr. pr. kvadratmeter, svarende til en stigning på 1,4 pct. siden marts. I Københavns Kommune steg kvadratmeterprisen fra 50.786 kr. til 51.632 kr., svarende til en stigning på 1,7 pct. i forhold til måneden forinden. Også her gælder det, at priserne ikke er set højere siden december 2023.

»De nye boligskatter har affødt en del usikkerhed flere steder. Men langt de fleste danskere har jo faktisk oplevet at skulle betale mindre i boligskat i 2024. Og det har klart haft en positiv afsmittende effekt på prisudviklingen generelt ligesom vores mæglere også oplever en rigtig pæn handelsaktivitet i øjeblikket« siger Mik Kristensen og fortsætter:

»For mange lejlighedsejere – særligt i København – er boligskatten derimod steget efter nytår. I en periode har det været med til at lægge et pres på priserne. Netop derfor er det også glædeligt, at det tabte allerede er indhentet. Det skyldes jo især, at der lige nu er flere købere end sælgere. Godt hjulpet på vej af stigende lønninger og en faldende rente, som har vejet op for de skattestigninger, vi har set på blandt andet lejligheder i de større byer.«

I Frederiksberg Kommune, hvor koncentrationen af ejerlejligheder er størst i landet, steg kvadratmeterprisen fra marts til april med 1,3 pct. hvilket er det højeste niveau siden august 2022. Den positive udvikling gør sig også gældende i bl.a. Aarhus Kommune, hvor kvadratmeterprisen steg med 1,8 pct. og dermed nåede det højeste niveau siden november 2023. I landets tredje- og fjerdestørste kommune, hhv. Aalborg Kommune og Odense Kommune, steg den gennemsnitlige kvadratmeterpris med hhv. 0,6 og 0,7 pct. fra marts til april.

Udvikling i boligpriserne fra marts til april 2024 (pct.)

Boligtype →

Region ↓

Villaer & rækkehuse

Ejerlejligheder

Sommerhuse

Hovedstaden

+1,4 %

+1,5 %

+4,8 %

Midtjylland

+0,6 %

+2,1 %

+3,6 %

Nordjylland

+3,4 %

+1,2 %

+5,4 %

Sjælland

+0,8 %

+2,2 %

+3,7 %

Syddanmark

+1,2 %

÷1,1 %

÷4,7 %

Hele landet

+1,3 %

+1,4 %

+2,7 %

Kilde: Boligsidens Markedsindeks

Nøgleord

Kontakter

Om Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Æstetisk sans og kvalitet er nogle af nøgleordene, når man skal beskrive Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.

Med sine i alt 16 forretninger fordelt over både Sjælland, Fyn og Jylland, er &LIVING solidt til stede i hele landet med boliger beliggende såvel helt inde i kernen af de store byer som i mere landlig idyl med åbne vidder.

Visionen er at formidle unikke hjem, der emmer af historier og smukke detaljer. Derfor passer herskabsvillaen ud til Vejle Fjord eller Øresund lige så fint ind hos &LIVING som den unikke toværelsers på Østerbro.

&LIVING er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

NYE BOLIGSKATTEREGLER I 2024 – DET BETYDER DE FOR DIG26.7.2023 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den betyder skattelettelser for 4 ud af 5 boligejere. Resten får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Ro på skatten trods højere vurdering I 2024 skal boligejerne betale skat af en 2022-vurdering. For de fleste boligejere vil denne være højere end tidligere vurderinger. Det skyldes blandt andet at boligpriserne generelt er steget. Især huse og ejerlejligheder i og omkring de større byer vil få højere vurderinger end tidligere. Som modsvar til de stigende vurderinger, har Folketinget vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den nye lov betyder, at satserne for både ejendomsværdiskatten og grundskylden bliver sænket med virkning fra 2024. Loven indeholder samtidig en række andre tiltag, der skal give tryghed for boligejerne ved overgangen til de nye boligskatteregler: 1. Lavere skattesatser betyder lavere skat for 4 ud af 5 boligejere. 2. Nuværende boligejere får en skatterabat, hvis deres ejendomsvurdering er steget så meget, at sk

DER ER IGEN KOMMET GODT GANG I DET DANSKE BOLIGMARKED25.7.2023 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Boligmarkedet er kommet op i gear igen Der er igen kommet godt gang i det danske boligmarked, hvor både boligsalget og bolig-priserne nu har været stigende flere måneder i træk. Nye tal fra Boligsiden viser, at der i juni måned blev solgt 7.704 boliger. Dermed er boligsalget nu steget for tredje måned i træk. Udviklingen gør sig gældende for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Fra maj til juni steg hussalget således med 3,1 procent. Det er samtidig 4,3 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019, dvs. inden corona, hvor boligsalget boomede. Den positive udvikling sætter også sit præg på ejerlejlighedsmarkedet. Her er boligsal-get steget med 4,4 procent den seneste måned. Størst har fremgangen imidlertid været på sommerhusmarkedet. Her steg salget med hele 12 procent fra maj til juni. Det er samtidig 9,2 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019. Udviklingen kan dermed ikke alene tilskrives almindelige sæsonudsving. »Oven på no

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye