H.M. Kongen overværer DGI Verdensholdets show KATA i Operaen 21. maj

Del

H.M. Kongen overværer Verdensholdets intense opvisning med fantastiske koreografier og imponerende spring i Den Kongelige Opera i København den 21. maj. 

Der er dømt gymnastik i verdensklasse, når DGI Verdensholdet rammer Operaen i København med showet KATA den 20. og 21. maj. De 28 gymnaster har rejst jorden rundt med shows og workshops som ambassadører for det danske foreningsliv, og holdet opfører i løbet af forsommeren showet KATA over 20 gange i Danmark, Norge og Sverige.

H.M. Kongen har givet tilsagn om at overvære Verdensholdets show i Operaen den 21. maj, og det glæder DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

”Det er rigtig dejligt og vigtigt for DGI, at Kongen deltager. Opbakningen fra Kongehuset har stor betydning i forhold til, at Verdensholdet repræsenterer danske foreningsværdier ude i verden og bidrager til udviklingen af gymnastikken herhjemme. DGI og Verdensholdet har til formål at styrke aktive fællesskaber,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Fra lokale foreninger til shows og workshops i 10 lande

Det er 14. gang, DGI har sendt et Verdenshold af sted som ambassadører for en aktiv livsstil og fællesskabet i det danske foreningsliv. De 28 gymnaster har alle været aktive som gymnaster og/eller frivillige instruktører i lokale foreninger rundt i Danmark, inden de blev udtaget til DGI Verdensholdet.

I løbet af et år rejser holdet i 12 lande, opfører 150 shows og holder 200 workshops med over 14.000 deltagere med målet om ”at bevæge verden.” Gymnasterne har bl.a. fået store smil frem hos udsatte børn under en workshop i Argentina. Og i holdets vifteserie er lokale i både Malaysia, Sydkorea og andre lande blevet inviteret med på gulvet. Det handler om, at alle kan være med, og at bevægelse skal være sjovt og give lyst til mere.

Også i Danmark holder Verdensholdet workshops på bl.a. skoler og efterskoler, og showet KATA er en stor inspirationskilde for dansk gymnastik. De fleste gymnaster fortsætter som instruktører i idrætsforeninger landet over efter deres oplevelser med Verdensholdet eller som undervisere på DGI’s kurser, der årligt uddanner over 35.000 trænere og ledere.

Et særligt show i Den Kongelige Opera

Showet den 21. maj bliver en særlig oplevelse for H.M. Kongen og de øvrige publikummer, for i Operaen suppleres showet KATA af elever fra Ollerup Musikefterskole, der akkompagnerer på instrumenter og synger kor, mens gymnasterne fuldender showet med rytme og spring.

Efter showet hilser Kongen på gymnasterne på DGI Verdensholdet.

H.M. Kongen har tidligere overværet og mødt flere af DGI’s Verdenshold. I 2015 overværede Kongen, der dengang var Kronprins, DGI Verdensholdets show ORBITA i Operaen, og i 2019 optrådte Verdensholdet for Kronprinsparret i Paris i forbindelse med Kronprinsparrets deltagelse i et erhvervsfremstød.

Til pressen

Pressen er velkommen til at overvære, når H.M. Kongen ankommer til Den Kongelige Opera kl. ca. 19:20 og modtages af DGI. Pressen har mulighed for at tage fotos/filme ved ankomsten og indendørs. Tilmelding skal ske senest 20. maj kl. 10 med angivelse af navn, stilling og medie til Majbritt Andersen, pressechef i DGI, tlf. 21294115. Mail: majbritt.andersen@dgi.dk

DGI sørger for fotos af H.M. Kongens møde med Verdensholdets gymnaster efter showet. Disse fotos stiller DGI til rådighed for øvrige medier.

Kontakter

Billeder

H.M. Kongen overværer DGI Verdensholdets show KATA i Operaen den 21. maj. Foto til fri afbenyttelse.
H.M. Kongen overværer DGI Verdensholdets show KATA i Operaen den 21. maj. Foto til fri afbenyttelse.
Download

Links

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6600 foreninger har over 1,7 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye