FIRESIDE TALKS FYRER OP UNDER DE STORE SAMTALER

Del

Fra maj gjalder samtalekonceptet også ud i de bedste koncertsale.

Smagsdannerne Claus Meyer og Nikolaj Kirk serverer den første fyrige meningsudveksling, og det foregår på Bremen Teater. 

Oven to minderige år med gnistrende aftener, hudløse stjerner, fulde huse, lidenskabelige debatter, lyriske lussinger, berusende latterkramper og opløftende fællesskåle flytter Fireside Talks den knitrende tv-pejs ud af Søpavillonen og Restaurant Babylon og ind i en række af landets førende teater- og koncertsale, så endnu flere kan opleve de stemningsmættede og medrivende samtaler. 

»Vores hovedpersoner elsker konceptet, det samme gør publikum, fordi de ligesom os selv sætter pris på en tryg ramme rundt om en nysgerrig, heftig og til tider løssluppen diskussion mellem store personligheder. Vi tror på, at foredrags-Danmark har manglet den ild, passion og uforudsigelighed, som vi er gode til at bringe til bordet,« siger direktør Lisa Uth-Buur Berg. 

Madørerne kommer 

Det med at bringe noget til bordet er topaktuelt, når Fireside holder premiere på det vokseværkende format. Med forfatter Martin Kongstad som kampdommer mødes to af dansk gastronomis markante meningsmagere og anekdotiske maestroer, Nikolaj Kirk og Claus Meyer, på Bremen Teater tirsdag d. 14. maj. Her skal de gå hinandens karrierer efter i menukortene og give et bud på fremtidens madtrends. 

»Det kan gå i mange retninger, men jeg vil sikkert spørge Nikolaj, hvad han vil stille op med Nak & Æd, hvis veganerne ender med helt at få overtaget,« advarer Claus Meyer. 

Fra Roosevelt til Søerne 

Ideen til Fireside Talks spirede under Coronakrisen. Natklubben SØ var lukket ned, og ejerne Simon Frank og Simon Lennet spekulerede i måder at holde liv i deres gamle træslot. De fostrede en skakklub og en jazzklub, endelig fandt de på noget, som kunne få sætte skub i samtalelysten, når københavnerne atter måtte forsamles på Restaurant Babylon. 

Navnet er inspireret af præsident Roosevelts radiotransmitterede taler til det amerikanske folk i de nedtrykte 1930’ere, og med et lille århundredes forsinkelse beviste konceptet sin eksistensberettigelse på Restaurant Babylon: »Der sker noget særligt, når politikere, sportsfolk, erhvervsspidser og andre pionerer sættes foran pejsen med en mikrofon og en drink. Vi samles om at lytte og forstå, rense luften og grine, og ingen af de ting kan vi ærligt talt få for meget af,« siger Simon Frank. 

Coming up: Arkitekter, cyklister, gidsler og astronauter 

Det skorter så småt på pladserne til madtalken på Bremen Teater, men så kommer der andre muligheder over sommeren og efteråret: EU-kommissær Margrethe Vestager og stjernearkitekt Bjarke Ingels ser ind i fremtiden i Falkonersalen, pedalveteranerne Rolf Sørensen og Brian Holm krydser klinger på Det Ny Teater, eksgidsel Daniel Rye og psykologiprofessor Svend Brinkmann søger en mening med ondskaben i Imperial, mens astronaut Andreas Mogensen indtager Musikhuset i Århus og DR Koncerthuset på Amager. Her skal han, blandt meget andet, kurere samtalepartner Mikael Bertelsens galopperende flyskræk. »Vi er først lige begyndt. Ligesom en kvalitetssnak, der kan føre dig uventede steder hen, føles mulighederne tæt på uudtømmelige med det her format,« siger Lisa Uth-Buur Berg. 

Kontakter

Billeder

FAKTA – TIDLIGERE GÆSTER

De første sæsoner Fireside Talks har budt på personligheder som Jonatan Spang, Margrethe Vestager, Frank Hvam, Ditte Okman, Tommy Ahlers, Moeisha Aden, Bjarke Ingels, Nagieb Khaja, Mads Brügger, Anders Lund Madsen, Emma Holten, Caspar Eric, Haidar Ansari og Abdel Aziz Mahmoud. 

https://www.firesidetalks.dk/program 

FAKTA – KOMMENDE TALKS

Claus Meyer, Nikolaj Kirk og moderator Martin Kongstad: Hvad spiser vi i morgen?
Bremen Teater 14. maj 

Rolf Sørensen, Brian Holm og moderator Bastian Emil: Cykelsportens myter
Det Ny Teater 11. juni 

Svend Brinkmann og Daniel Rye og moderator Kristoffer Eriksen: Gør dét, der ikke slår dig ihjel, stærkere?
Imperial 2. september 

Andreas Mogensen og moderator Mikael Bertelsen: Højt at flyve, dybt at tale
DR Koncertsalen 28. september 

Bjarke Ingels og Margrethe Vestager: Hvordan ser fremtiden ud?
Falkonersalen 24. oktober 

FAKTA – KONCEPT OG MODERATORER

En Fireside Talk består af to halvlege og styres af nogle af landets bedste interviewere, som ikke bare modererer samtalen, men også holder temaerne skarpe og udvælger SMS’er fra publikum, der i 2. halvleg får muligheden for selv at stille spørgsmål til aftenens hovedpersoner. 

Følg pressemeddelelser fra Fireside Talks

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fireside Talks

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye