Pas på! Træterrassen kan være glat som en skøjtebane
De er populære i både villa- og sommerhushaverne, men de kan også udgøre en sikkerhedsrisiko. Særligt i fugtigt og regnfuldt vejr. Hvert år oplever mange husejere alvorlige faldulykker på grund af glatte, algefyldte overflader på træterrasser.

Særligt under pandemien, hvor ferierne og fritiden skulle fordrives på hjemlige breddegrader, blev der bygget haveanlæg med træterrasser i stor stil til både villaer og sommerhuse. Efter nogle års ophobning af overfladealger er mange af dem blevet risikable at færdes på. Er træets overflade ikke blevet rengjort grundigt, kan en belægning med alger gøre terrassen lige så glat som en skøjtebane.
Derfor bliver træterrassen glatte
Træterrasser bliver primært glatte af to årsager: Algevækst og fugt. Alger trives på fugtige, skyggefulde overflader, og en våd træterrasse giver ideelle betingelser for algevækst.
Dette forår er belægningen ekstra slem efter en lang, våd vinter. Sidst på året, når rimfrosten falder, gør efterårets algebelægninger terrasserne ekstra glatte. Og om vinteren forværres situationen, når frost og is danner et glat lag oven på træet.
Forsikringsselskabet If oplever disse faldskader og opfordrer husejerne til at bruge en fridag eller weekend på at få efterset terrassen.
”Mange boligejere er ikke opmærksomme på, hvor vigtigt det er at rense og vedligeholde træterrassen. Hvis man ikke får det gjort, er der risiko for faldulykker”, fortæller Birgitte Ringbæk, kommunikationschef hos If.
”Faldulykker indebærer altid alvorlig personrisiko. Det kan være mindre skader som forvridninger, forstuvninger og håndledsskader. Men vi oplever desværre også værre tilfælde, hvor det drejer det sig om en brækket ryg eller hovedtraumer. Så det er absolut en anbefaling herfra at bruge et par timer i weekenden til at få renset eventuelle belægninger i bund”, siger Birgitte Ringbæk.
Faldulykker på grund af glatte overflader er hyppige blandt anmeldelserne på ulykkesforsikringen hos If Forsikring, sammen med især snublen over kantsten, dørtrin og fald i dørmåtter. Det estimeres at flere tusinde danskere hvert år kommer til skade på glatte udendørs overflader, herunder træterrasser.
5 tips til at forebygge en glat træterrasse:
|
Nøgleord
Kontakter
Birgitte RingbækKommunikationschefIf Forsikring
Tlf:+45 6120 5009birgitte.ringbaek@if.dkBilleder

Følg pressemeddelelser fra If Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra If Forsikring
Danskere stresser i stilhed: Husker dårligere og sover ringere15.5.2025 13:09:15 CEST | Pressemeddelelse
Selvom Danmark er det land i Norden, hvor færrest oplever hyppig stress, viser en ny, omfattende rapport fra Nordens største forsikringsselskab, If, at mange danskere lever med skjulte symptomer på mental belastning.
Syv ud af ti danskere oplever negativ stress – disse aldersgrupper stikker ud6.5.2025 06:35:00 CEST | Pressemeddelelse
En stor del af danskerne døjer med negativ stress. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport, som Verian har foretaget for If, Nordens største forsikringsselskab.
Virksomheder udpeger cyberangreb som største trussel – men halvdelen har ikke styrket sikkerheden30.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens danske virksomheder ser cyberangreb som den største trussel, har overraskende mange ikke styrket IT-sikkerheden.
If oplever boom i udvidet vanddækning8.4.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Frygt for oversvømmelser: Forsikringsselskabet If har oplevet en stigning på 60 procent blandt kunder, der over de senere år har tilkøbt dækning af udvidet vandskade. De stigende antal hændelser med omfattende vandskader efter ekstrem nedbør har gjort klimaforandringerne mere konkrete for boligejerne.
Hul i beredskabet: Danskerne frygter for boliger og infrastruktur18.3.2025 14:31:29 CET | Pressemeddelelse
Halvdelen af danskerne har lav eller ingen tillid til, at myndighederne kan beskytte boliger og infrastruktur ved alvorlige vejrhændelser. Trods en aftale på over 600 millioner mener beredskabsekspert, at der er brug for over en milliard for at kunne følge med klimaforandringerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum