Millioner til forbedring af vandkvaliteten i østjyske fjorde
Gudenåkomitéen har i samarbejde med en række kommuner i Midt- og Østjylland ansøgt om fire millioner kroner til at forbedre vandmiljøet
Det haster med at gennemføre de nødvendige indsatser for at forbedre vandmiljøet i Randers Fjord og en række andre fjorde.
Derfor har Gudenåkomitéen i samarbejde med de såkaldte vandoplande Randers Fjord, Djursland, Horsens Fjord og Aarhus Bugt søgt Miljøministeriet om fire millioner kroner til faciliterende indsatser, der på sigt skal forbedre vandmiljøet i de lokale fjorde.
Det er nemlig vigtigt, at der handles, og formand for Gudenåkomitéen, Rune Kristensen, understreger, at der er klarhed over, hvad der skal til.
- Vi ved hvor langt størstedelen af den næringsstofudledning, der er hovedårsagen til den dårlige tilstand i vandmiljøet, kommer fra, og vi kender den samfundsøkonomisk billigste måde at gøre noget ved det. Derfor skal vi sætte turbo på indsatsen med at fjerne kvælstof, for det kan kun gå for langsomt med at forbedre tilstanden i de danske fjorde og kystområder, siger Rune Kristensen.
Vigtigt samarbejde
Gudenåkomitéen arbejder med en samlet plan for Gudenåen og Randers Fjord, hvor flere indsatser samtænkes for at opnå en klimarobust ådal, som også er et kerneområde for friluftsliv med flere naturoplevelser, rent vandmiljø og en ren Randers Fjord.
En udbygning af samarbejdet om at forbedre vandmiljøet er en vigtig del af det arbejde, og da de 13 kommuner i oplandet til Randers Fjord længe har samarbejdet om vådområde- og lavbundsindsatsen, er det oplagt, at de 4 oplande nu samarbejder om at søge tilskudsmidler til at intensivere indsatsen.
Ikke mindst fordi flere af kommunerne også har arealer i oplandet til Horsens Fjord samt Djursland og Aarhus Bugt, hvilket gør det nemmere for kommunerne at hjælpe hinanden på tværs af vandoplandene.
Nøgleord
Kontakter
Rune KristensenFormand for Gudenåkomitéen og VandOplandsStyregruppen for Randers Fjord
Tlf:30 69 71 95Rune.kristensen@silkeborg.dkMorten Horsfeldt JespersenGudenåkomitéens Sekretariat
Tlf:20 51 75 50mhj@silkeborg.dkDaniel LindvigVandOplandsStyregruppe for Randers Fjord
Tlf:87 87 55 20dlin@viborg.dkOm Viborg Kommune
Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.
Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune
Politikere sender bekymringsbrev til forældre2.12.2024 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børn og unges stigende forbrug af farlige og ulovlige nikotinprodukter får Social- og Sundhedsudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget til at sende et bekymringsbrev til forældre til børn og unge i alderen 12 – 17 år.
Viborg Kommune får ny kommunikationschef29.11.2024 12:00:27 CET | Pressemeddelelse
Fra 1. januar 2025 hedder Viborg Kommunes kommunikationschef Lene Christensen.
Viborg Byråd skaber rammer for det gode liv28.11.2024 14:16:49 CET | Pressemeddelelse
Hvad skal der ske med Viborg Kommune fysiske udvikling de næste 12 år? Det kan alle komme med deres besyv til, når byrådet fra den 28. november og 8 uger frem sender forslag til Kommuneplan 2025-2036 i høring.
Lasse Clemensen er ny beredskabsdirektør i Midtjysk Brand & Redning26.11.2024 16:00:00 CET | Pressemeddelelse
Beredskabskommissionen for Viborg og Silkeborg kommuner har fra 1. januar 2025 ansat Lasse Clemensen som ny beredskabsdirektør i Midtjysk Brand & Redning. Han er valgt blandt 27 ansøgere til jobbet.
Byrådspolitikere for en dag25.11.2024 14:31:28 CET | Pressemeddelelse
Elever fra 23 af Viborg Kommunes folkeskoler prøvede kræfter som byrådspolitiker, da de deltog i Byrådsdagen. Sammen skulle de blive enige om at fordele 150.000 kroner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum